FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fem fantastiske fontener

Av Mona Langset20.03.19 15:08 | Oppdatert: 22.03.19 15:59

Del saken på:

Nå i mars skal seks nye fontener av Swarowsky-krystall og bronse offisielt innvies i Paris. De står i en rundkjøring ved Champs Elysee, like ved Eiffeltårnet. Mens vi venter, kan vi kikke litt på fem andre flotte fontener i verden.

Banpo Bridge

Banpo-fontenen: Denne fascinerende regnbuefontenen i Seoul, Sør-Korea, er verdens lengste fontene. Den strekker seg langs hele den 1140 meter lange broen over Han-elven. Vannstråler, som er lyst opp med farget lys, sprøytes ned i elven langs hele broen.

Få også med deg: Det beste av Seol.

Trevi-fontenen: En av verdens mest kjente og mest fotograferte fontener, i Trevi-distriktet, Roma. Den er 26 meter høy og 50 meter bred. Ifølge legenden betyr det lykke, og at du vil vende tilbake til Roma, dersom du kaster en mynt over skulderen ut i fontenen.

Les også vår guide til Roma uten turister: 36 timer i det autentiske Roma

Den magiske fontenen: Fontenen på Plaza Espanya ved fjellet Montjüic i Barcelona er en opplevelse av lyd, lys og farger om kvelden. Showet begynner med musikk fra 70- og 80-tallet og fortsetter med klassisk musikk mens fonten skyter vannstrålene fire meter opp i luften. Dette er en turistattraksjon som er helt gratis.

I Barcelona bør du også få med deg disse åtte flotte byggverkene.

Merlion-fontenen: Figuren som er halvt fisk og halv menneske skal symbolisere Singapores beskjedne start som en fiskerlandsby, og byens opprinnelige navn Singapura, som betyr «løvebyen» på malayisk. Den 8,6 meter høye fontenen spruter vann ut av munnen, og er et kjent landemerke og nasjonal-ikon for Singapore.

Singapore regnes også som et av de tryggeste landene for soloreiser

Fontenen av rikdom: «The Fountain of Wealth» ligger også i Singapore. I 1998 ble den omtalt i Guinnes rekordbok som verdens største fontene. Den dekker et område på 1683 kvadratmeter og kan skyte vannstrålene 13 meter opp i luften utenfor kjøpesenteret Suntec City. Om kvelden har den et fantastisk lysshow.