FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Slik lukeparkerer du med campingvogn

Av Øyvind Engan (grafikk) 21.06.09 09:00 | Oppdatert: 21.06.09 09:52

Del saken på:

JESSHEIM (VG) Pass opp! Her prøver VGs reisejournalist å lukeparkere med campingvogn for første gang.

Og bare for å røpe det med en gang: Det er noe ganske annet enn å lukeparkere med en Honda Civic.

Les også:Norges mest trendy feriefolk

- Det er veldig nyttig å kunne lukeparkere når du er på en campingplass, sier Per Hofseth, leder for Norsk Caravan Club avdeling Øvre Romerike.

Bli med og diskuter campingliv

- Du verden så mange ganger jeg har måttet rygge frem og tilbake noen steder. Og på en campingplass har du gjerne en del muntre tilskuere også. Da gjelder det å ikke bli for varm i toppen, smiler Hofseth.

Gratis kjørekurs

Selv om du har lov til å trekke en moderat campingvogn med vanlig førerkort klasse B, er det mye nytt å ta hensyn til for en førstereisgutt. Ildsjelene i Norsk Caravan Club tilbyr derfor gratis kjørekurs til alle sine medlemmer.

Har du spørsmål om campingferie? Spør vårt Reisepanel

Hvordan gikk det for VGs journalist? Dessverre for reportasjens underholdningsverdi gikk det faktisk ikke så gærent, skal vi tro karene i rød Caravan Club-genser.

Lukeparkeringen var den klart vanskeligste av de fire øvelsene. Det tok flere forsøk å få dette til sånn noenlunde - og jeg hadde vært sjanseløs uten fortløpende veiledning fra klubbens sindige instruktør Arne Bahus.

Trikset var å rygge inn i mye spissere vinkel enn jeg hadde trodd, og så svinge krapt, så hengeren begynte å peke utover igjen.

Med bil og vogn i skarp vinkel og hengerfestet inn over «fortauet», er du klar for sjarmøretappen: En kjapp korrigering fremover med rattet i motsatt retning - og vips, knekker hele vogntoget snorrett på plass.