FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ny taxfree før jul

Av Dag Fonbæk 14.12.05 18:30 | Oppdatert: 15.12.05 14:45

Del saken på:

Her er julegaven til de flyreisende på Gardermoen: Den nye, store taxfreebutikken ved ankomst åpner 21. desember - to måneder før opprinnelig planlagt.

Vareutvalget øker fra 1000 til 3000 i den nye, store taxfreebutikken på 630 kvm - mer enn tre ganger større enn dagens midlertidige butikk ute mellom bagasjebåndene.

Spesielt innen kosmetikk og parfyme blir vareutvalget mye større.

- Det blir hyggelig endelig å kunne åpne den nye ankomstbutikken. Den midlertidige butikken har ikke gitt kundene det brede tilbudet vi ønsker å gi dem, sier Pål Wibe, sjef for taxfreegiganten Travel Retail Norway.

Flere varer
Antall vareslag tredobles altså. 2500 av dem vil være innenfor varegruppen «parfyme & kosmetikk».

- Hyllene skal fylles opp med bestselgervarer også innen sprit, vin og øl, tobakk, sjokolade og godteri, samt parfyme og kosmetikk, sier Wibe.

Spesielt vil kundene merke at de kan velge mellom mange flere vinslag enn i dag.

Egentlig skulle vi levd med provisoriene i ankomsthallen helt til februar 2006, men takket være en kjempeinnsats fra Oslo Lufthavns tekniske avdeling og deres underleverandører kan den nye ankomstbutikken åpnes to måneder før planlagt.

- Nå er resten opp til oss, sier Wibe, vel vitende om at den nye butikken åpner midt i julerushet og får «fullt kjør» fra første dag.

Spesialtilbud
Innkjøringsproblemene i den trange, midlertidige ankomstbutikken var store. Tidvis var det knapt varer i hyllene. Etter at VG «tok saken», ble det skjerping på alle plan.

- Blir det noen gode åpningstilbud i den nye butikken?

- Vi kjører ingen spesiell kampanje i forbindelse med åpningen, men gir heller kundene både på avgang og ankomst en rekke spesialtilbud i desember.

Det er hyggeligere å glede alle enn å reservere godbitene for ankomstbutikken, sier «taxfreesjef» Pål Wibe.