FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ny lekkasje hos Dreamliner

Av Hege Lyngved Odinsen14.01.13 12:35 | Oppdatert: 14.01.13 13:27

Del saken på:

(VG Nett) Siste tilskudd i rekken av problemer for 787 Dreamliner er drivstoff-lekkasje. Men ekspert mener problemene ikke er alvorlige.

Ifølge Japan Airlines lekket et Dreamliner-fly nesten 100 liter drivstoff under en test på Narita-flyplassen utenfor Tokyo søndag, melder ABC News.

Ifølge AP skal flyet være det samme flyet som sølte drivstoff på rullebanen på Logan International Airport i Boston forrige uke.

Problemet dukket opp bare får dager etter at amerikanske luftfartsmyndigheter beordret Boeing til å gjennomfører en omfattende sjekk av sine nye fly etter en rekke hendelser og problemer i forrige uke.

Brann, oljelekkasjer og rutesprekk

Andre problemer som dukket opp forrige uke var en oljelekkasje på et fly fra All Nippon Airways (ANA). Hendelsen skjedde fredag, etter at flyet landet på Miyazaki-flyplassen sør i Japan. Dette skjedde samme dag som et annet Dreamliner-fly fra samme selskap fikk sprekker i frontruten.

Onsdag forrige uke måtte ANA kansellere en flight på grunn av bremseproblemer. Mandag hadde et annet Dreamliner-fly fra Japan Airlines brann i det elektriske anlegget. Også dette skjedde mens flyet stod på bakken i Boston.

Det er også tidligere meldt om flere problemer for prestisjeflyet til den amerikanske flyprodusenten Boeing.

- Mindre problemer

Fly-ekspert John Nance sier til ABC News at han vurderer forrige ukes problemer som mindre, bortsett fra brannen i det elektriske anlegget.

- Hvis det var noe alvorlig galt med flytypen er det helt klart at de ville ha satt flyet på bakken, sier Nance.

Luftfartsekspert Robert Fiegl, ved Embry-Riddle Aeronautical University i Arizona sa i forrige uke at det ikke er uvanlig at nye typer flymaskiner opplever tekniske utfordringer i starten.

- Dreamliner er et fly som er mer avhengig av elektrisitet enn eldre flytyper, så det er ikke overraskende at de vil ha noen utfordringer rundt dette, sa han.

Stresser ikke

Norwegian sier de ikke lar seg stresse av den siste ukes
hendelser.

- Vi har full tiltro til at dette blir tatt godt hånd om av Boeing og det er ingen grunn til å tro at leveransen av vår første Dreamliner i slutten av april blir påvirket, sa informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til VG Nett fredag.