FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nå vil Branson redde Indias tigere

Av Gjermund Glesnes03.11.11 08:59

Del saken på:

(VG Nett) Milliardæren Richard Branson jobber ikke bare med å sende turister ut i verdensrommet.

Nå har den styrtrike og eksentriske Virgin-sjefen sett seg ut Indias tigere som et verdig og trengende mål for sine penger.

Mens landet er i ferd med å industrialisere seg opp til å bli en økonomisk supermakt, og befolkningen har økt til 1,21 milliard i siste folketelling, fra 238 millioner i 1901, har bestanden av de store rovkattene gått motsatt vei:

LES OGSÅ: Nå skal Richard Branson ansette astronaut

De aller siste årene har bestanden riktignok økt litt, men hovedtendensen er klar: Mens landet hadde 100.000 tigere rundt år 1900, er det nå bare cirka 1700 igjen.

- Det er et horribelt lavt antall, sier Branson til Reuters, i forbindelse med at han har bestemt seg for å forsøke å snu den grrrrrrrusomme trenden med at tigerne taper kampen mot både krypskyttere og forvandling av jaktområdene.

Milliardærens ideelle stiftelse Virgin Unite har gått sammen med miljøbevegelsen WildAid om et prosjekt der blant annet lokalsamfunnene skal få økonomisk kompensasjon mot å la tigerens området være.

LES OGSÅ: Grrrrrrrrrrrratulerer med dagen!

- Ikke så mye som en tomme mer land kan bli tapt for tigerne. Vi prøver å få med oss entreprenører og kjendiser som Leonardo DiCaprio og Jackie Chan i denne kampanjen, sier han.

Det er for øvrig ikke bare kjendiser som tar tigernes fremtid på alvor. Også Interpol lanserte i dag en kampanje mot tyvjakt, og understreket overfor AFP at de 13 landene som fortsatt har en vill tigerbestand, samarbeider for å stoppe slik kriminalitet.

Disse 13 landene er Bangladesh, Bhutan, Kambodsja, Kina, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Burma (Myanmar), Nepal, Russland, Thailand og Vietnam.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!