GJEST: Anthony Camargo sier han kommer til å bruke mye tid i boblebadet, som er under tak i en av tre bakgårder hotellet har. Foto: Gøran Bohlin

Sjekk inn på homohotellet The Out

NEW YORK (VG) New York har fått sitt første homohotell. Men de første gjestene som kom tilbake for andre gang var et heterofilt par.

  • Jostein Matre

- Mange av stedene i New York som var for homser har forsvunnet etter at jeg kom ut av skapet for 25 år siden. Restauranter, barer og andre steder har blitt priset ut. Jeg hadde lyst til å bringe noe tilbake. Med dette hotellet har New York igjen fått alt det som en gang forsvant, sier gründer og eier Ian Reisner til VG.

1. mars i år åpnet han The Out NYC, et hotell som inneholder både spa, restaurant og nattklubb. Sistnevnte har åpent hele uken, og skal være den første nattklubben spesielt rettet mot et homofilt klientell som åpner i New York på hele 15 år.

SE FLERE ANNERLEDES NEW YORK-HOTELLER!

«Straight friendly»

Hotellet er et typisk boutique-hotell. Stilfullt og med langt større særpreg enn kjedehoteller.

- Det var viktig å unngå at hotellet ble veldig kitschy og «over the top», slik mange kanskje kunne forvente av et hotell som satser på et homofilt marked. Det er også bakgrunnen for navnet. «The Out» gir en stilfull antydning. Det slår deg ikke rett i trynet, som for eksempel «The Gay» ville ha gjort, forklarer pressetalsmann Mathew Levinson.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STILFULLT: Slik ser lobbyen i New Yorks første homohotell ut. Foto: Gøran Bohlin

Og det er kanskje nettopp de faktorene som gjorde at da VG bodde på hotellet, så hadde to av ti gjester de første fem ukene vært heterofile.

- De første som kom tilbake for å bo her for andre gang var faktisk et heterofilt par. Også på nattklubben har vi en god del heterofile gjester, sier Levinson.

Hotellet omtaler seg selv som «straight friendly», som spiller noe ironisk på alle steder rundt om som sier de er homsevennlige.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EIER: Ian Reisner ønsker å bygge lignende hoteller i flere amerikanske byer. Her i en av The Outs bakgårder. Foto: Gøran Bohlin

Kun 3.-etasjer

- Jeg elsker dette hotellet. Det er en veldig avslappet atmosfære her. Jeg har nylig bodd i Bangkok, og dette minner egentlig litt om det. Jeg kommer garantert tilbake, sier gjesten Anthony Camargo, mens han slapper av i et av to boblebad som finnes i en av hotellets tre bakgårder.

Og nettopp bakgårdene, som alle har ulike temaer, er noe av det som skiller hotellet fra andre overnattingssteder på Manhattan.

- Men den viktigste forskjellen er at dette hotellet ikke er et høyreist bygg, slik de fleste andre på her er, mener Mathew Levinson.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NYTT: Rommene på The Out er romslige. I første etasje er det en egen hostelavdeling, som holder langt høyere standard enn det man er vant til fra hostell. Foto: Gøran Bohlin

The Out NYC, som ligger bare minutters gange fra Times Square, ligger i en tre etasjers bygning som på 50-tallet huset var et drive-in motell. Nå er det totalrenovert.

- Et av målene er at gjestene skal føle en konflikt mellom det å for eksempel henge på soldekket i en av bakgårdene, eller gå ut og oppleve byen. Andre hoteller vil bare at du skal sove der. Så vil de ha deg ut raskest mulig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder