FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Reis med charter til uberørt paradis

26.12.12 22:45

  Del saken på:

  BOA VISTA (VG) Her er øde strender, slaraffenliv, drømmeøyer og hummermiddager en del av hverdagen.

  Av VIBEKE MONTERO (tekst og foto)

  Og hvem drømmer ikke om luksusliv og vintersol akkurat nå?

  Urørt

  Da er Boa Vista på Kapp Verde stedet - en øy du kommer deg til med direkte charterfly fra vinterkalde Norge. Foreløpig er både de kritthvite smilene og den lokale kulturen intakt.

  HVOR ER DITT STRANDPARADIS? DEL MED ANDRE OG DISKUTER NEDERST I SAKEN!

  Øygruppen utenfor Senegals kyst regnes som Afrikas tryggeste land. Det er fritt for høyhus, kjøpesenter, skandinaviske menyer og det man måtte forbinde med typiske charterdestinasjoner.

  - Vi ville prøve noe nytt, sier det danske ekteparet Finn (37) og Karina (32) Mikkelsen. De er på barnefri ferie i en uke.

  Hjemme i Danmark herjer sure stormer. På Boa Vista er det tjuesju deilige varmegrader, og ekteparet går hånd i hånd i vannkanten.

  - Vi har vært på Kanariøyene så mange ganger at det blir litt forutsigbart. Samtidig følte vi at både Thailand og Miami er for langt borte når vi bare har en ukes ferie. Her er det villere, vakrere og mye mer urørt!

  100 % no stress

  På ekte småbarnsforeldre-uten-barn-vis har det danske paret innlosjert seg på hotellets barnefrie sone. Noen ganger skal man unne seg det lille ekstra. På den mest eksklusive delen av hotellet Tuareg er det nettopp det man får. I baren deles det ut hvitvin og cocktails. På hvert rom i denne vingen av hotellet som kalles «couples'» finner du også hele flasker med cava, whisky og rom.

  Det skvulper i det turkise bassenget, der mosaikksenger er støpt under vannoverflaten. På to av sengene ligger Claire Carter og Joanne Watts fra Nord-England og bruner seg. Claire er ikke i tvil:

  - Det er så klart deilig med denne konstruerte luksusen på ferie, men det er også fint å vite at det finnes spennende ting å gjøre utenfor hotellområdet. I går så vi skipsvrak, paradisstrender, skilpadder og landsbyer der tiden har stått bom stille da vi jeepet øya rundt.

  - Boa Vista er herlig afrikansk. 100 % no stress er livsmottoet her, og det passer oss perfekt, smiler reisevenninnene.


  Kremhvit sand

  Bare navnet i seg selv vekker reiselysten: «Vakker Utsikt». Naturen er urørt, og deler av øya er dekket av ørkensanddyner som er vindbrakt fra Sahara. De danner et kremhvitt teppe som kalles Viana-ørkenen, der man kan ta løpefart og slenge seg utfor.

  Utenfor Santa Maria-stranden i nordvest ligger et stort, rustent skip som skjenket navn til stranden. Det gikk på grunn i 1968, men ingen er sikker på hvordan.

  For luksusdyr

  Når kvelden faller på befinner de fleste turistene seg på hotellene. I og med at stadig flere hoteller tilbyr all-inclusive, er det ikke marked for så mange restauranter i hovedstaden Sal Rei.

  Selv om hotellrestaurantene er lekre nok, er det ingenting som slår dagsfersk hummer på en lokal hull-i-veggen restaurant. Rimelig og fantastisk godt!

  Kjøkkenet der hummeren tilberedes er som oftest restauranteierens eget kjøkken, og det er ingenting utover hovedretten som utstråler luksus. Både stoler, bord og interiør har sett freshere dager. Men maten er det ingenting å utsette på.

  - På Kapp Verde har de spist blodfersk mat fra havet i generasjoner, så dette kan de, sier Jonas, reiseguide fra Sverige. Hans personlige favoritter er tunfiskcarpaccio, hummer naturell, cachupa (lokal fiskegryte) og perceves (minner om reker på smak). Selvsagt med en «grogue», lokal sukkerrørssprit, som appetittvekker.

  Det er ikke hver dag man har muligheten til å spise seg mett på perfekt tilberedt hummerkjøtt.