FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Drøm deg bort i Marokko: Fem utrolige steder å bo

Av Camilla Jorddal22.12.17 14:12 | Oppdatert: 21.09.18 14:22

Del saken på:

De fargerike og flotte riadene er noen av de vakreste stedene å bo i Marrakech – uavhengig av budsjett.

Hvis du skal besøke Marrakech og ønsker å bo litt utradisjonelt, bør du vurdere å bo i en riad i den historiske gamlebyen. En riad er et tradisjonelt marrokansk hus med bakgård. Flere er i dag gjort om til boutique-hotell, som til tross for sitt imponerende utseende kan koste så lite som 500 kroner natten.

Riadene kan blant annet kjennes igjen for sine fargerike, flislagte bassenger, dekorerte søyler og frodige planter. De har åpne takterrasser, slik at du får sollyset ned i bakgården, og er et skue for alle som er interesserte i interiør.

Vi har laget en liste over fem fantastiske riader du bør vurdere neste gang du drar til Marrakech:

Le Riad Yasmine

Dette er kanskje en av de mest Instagram-vennlige riadene, med en bakgård som går ton-i-ton i hvitt og grønt. Her er det arkitektonisk skjønnhet ned til den minste detalj. Her får du diskret luksus i en moderne atmosfære. Hotellet har syv suiter og rom.

P'tit HABIBI

Riaden eies av en norsk arkitekt, og du finner blant annet en svensk elg på veggen. Her har du et bibliotek og en utendørs projektor du kan se film på. Det røde Hazy Moon-soverommet er vår favoritt. Riaden har fem rom, hvorav to av dem er suiter.

Riad l’Orangeraie

Riad l'Orangeraie drives av to franske brødre. Ifølge hjemmesiden har riaden blitt restaurert til slik den opprinnelig så ut – med noen tidsriktige justeringer vel å merke. Trær fyller bakgården, og på takterrassen kan du nyte solen når den titter fram. Her bor du 400 meter fra torget Jeema El-Fna – en kjent markedsplass i byen - og 200 meter fra inngangen til souken. Riaden har fire dobbeltrom og tre suiter.

Riad BE Marrakech

Dette hotellet er et syn for øyet. Vakre mønstre dekker alt fra vegger og gulv, til puter og serveringsfat. Her får du rom i forskjellige farger, og ett rom kommer med en mesanin. Her finner du også en egen butikk med unike og håndplukkede produkter fra lokale designere.

Riad Vert Marrakech

Store palmer i kontrast mot hvitkalkede vegger: Her kan du slappe av i utendørs boblebad og henge på takterrassen som har utsikt mot Atlasfjellene. Riaden serverer hjemmelaget frokost, og har syv rom som er innredet med tradisjonelle marokkanske møbler.