FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
VAKRE BAKGÅRDER: Riader, som kan se ut som dette, er det perfekte sted å bo når du er i Marrakech. Her fra Riad BE Marrakech. Foto: Riad BE Marrakech

Drøm deg bort i Marokko: Fem utrolige steder å bo

Av Camilla Jorddal22.12.17 14:12 | Oppdatert: 21.09.18 14:22

Del saken på:

De fargerike og flotte riadene er noen av de vakreste stedene å bo i Marrakech – uavhengig av budsjett.

Hvis du skal besøke Marrakech og ønsker å bo litt utradisjonelt, bør du vurdere å bo i en riad i den historiske gamlebyen. En riad er et tradisjonelt marrokansk hus med bakgård. Flere er i dag gjort om til boutique-hotell, som til tross for sitt imponerende utseende kan koste så lite som 500 kroner natten.

Riadene kan blant annet kjennes igjen for sine fargerike, flislagte bassenger, dekorerte søyler og frodige planter. De har åpne takterrasser, slik at du får sollyset ned i bakgården, og er et skue for alle som er interesserte i interiør.

Annonsørinnhold
FARGERIKT: Hvitt og grønt gjør Le Riad Yasmine til en oase av et hotell. Foto: Le Riad Yasmine

Vi har laget en liste over fem fantastiske riader du bør vurdere neste gang du drar til Marrakech:

Le Riad Yasmine

Dette er kanskje en av de mest Instagram-vennlige riadene, med en bakgård som går ton-i-ton i hvitt og grønt. Her er det arkitektonisk skjønnhet ned til den minste detalj. Her får du diskret luksus i en moderne atmosfære. Hotellet har syv suiter og rom.

ELEGANT: P’tit HABIBI er en hvit drøm. Dette er en moderne riad med farger på de rette plassene. Foto: P’tit HABIBI

P'tit HABIBI

Riaden eies av en norsk arkitekt, og du finner blant annet en svensk elg på veggen. Her har du et bibliotek og en utendørs projektor du kan se film på. Det røde Hazy Moon-soverommet er vår favoritt. Riaden har fem rom, hvorav to av dem er suiter.

PLANTERIKE: Både takterrassen og bakgården hos Riad l’Orangeraie er fylt med trær og grønne vekster. Foto: Riad l’Orangeraie

Riad l’Orangeraie

Riad l'Orangeraie drives av to franske brødre. Ifølge hjemmesiden har riaden blitt restaurert til slik den opprinnelig så ut – med noen tidsriktige justeringer vel å merke. Trær fyller bakgården, og på takterrassen kan du nyte solen når den titter fram. Her bor du 400 meter fra torget Jeema El-Fna – en kjent markedsplass i byen - og 200 meter fra inngangen til souken. Riaden har fire dobbeltrom og tre suiter.

VAKRE MØNSTRE: Flisene hos Riad BE Marrakech gir ekstra liv til bakgården. Foto: Riad BE Marrakech

Riad BE Marrakech

Dette hotellet er et syn for øyet. Vakre mønstre dekker alt fra vegger og gulv, til puter og serveringsfat. Her får du rom i forskjellige farger, og ett rom kommer med en mesanin. Her finner du også en egen butikk med unike og håndplukkede produkter fra lokale designere.

FRODIG: Grønt er skjønt, og ekstra vakkert er det hos Riad Vert Marrakech. Foto: Riad Vert Marrakech

Riad Vert Marrakech

Store palmer i kontrast mot hvitkalkede vegger: Her kan du slappe av i utendørs boblebad og henge på takterrassen som har utsikt mot Atlasfjellene. Riaden serverer hjemmelaget frokost, og har syv rom som er innredet med tradisjonelle marokkanske møbler.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon