FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Reisemålene med minst regn

Av Mona Langset30.08.19 17:24 | Oppdatert: 03.09.19 09:09

Del saken på:

Fått nok regn i høst? Sjekk hvilke reisemål det er størst sjanse for at solen skinner de neste månedene

I tabellen nedert på siden ser du gjennomsnittlig antall dager med nedbør på populære reisemål i hver av månedene fra oktober til og med mars. Hvis været ikke viker alt for mye fra normalen, ser det ut til at Egypt blir det mest solsikre reisemålet i vinter.

Egypt er nå for fullt fart tilbake som charterreisemål etter at turismen fikk en knekk i forbindelse med flystyrten i 2015. Ving satser stort med to nye designhotell i El Gouna. Fra en forsiktig comeback i fjor øker selskapet kapasiten til Egypt med 40 prosent i år. Amisol og Apollo har også solsikre Egypt, på vinterprogrammet.

Kanariøyene

Kanariøyene er også solsikkert om vinteren, særlig hvis du holder deg på sydsiden av øyene. Spesielt på Tenerife og Gran Canaria kan det være forskjell på været i nord og sør. Skyene, som ofte kommer nord-østfra om vinteren, stoppes av de høye fjellene og holder seg på nordsiden av øyne.

I tabellen nederst på siden ser du at det på Tenerife i gjennomsnitt er 25 dager med nedbør i Puerto de la Cruz på nordsiden, og 12 dager i Los Cristianos på sydsiden. Men da snakker vi om totalt antall nedbørsdager fordelt på hele seks måneder, så mye regn er det uansett ikke.

«Nedbør» i den offisielle værstatistikken trenger heller ikke bety store mengder regn. Det regnes som nedbørsdøgn når det har oversteget en millimeter i løpet av 24 timer.

Gjennomsnittstemperaturen på Kanariøyene ligger like under 20-tallet om vinteren. Men det er store lokale variasjoner. «Alle», både charter- og ruteflyselskapene, flyr til Kanariøyene om vinteren, og rundt en halv million nordmenn reiser dit hvert år.

Thailand

I Thailand er det også stor forskjell på været i nord og sør, og områdene med regntid varierer. Les mer om det her. Som en hovedregel er det mest regn år det er sommer i Norge. I Krabi, sør i landet, er det fortsatt regntid i oktober, og i gjennomsnitt 20 dager med nedbør. Men rundt jul og nyttår er det så og si helt slutt på regnet her. Chang Mai i nord har også mest regn i oktober, men ikke på langt nær så mye som Krabi.

Uansett er det snakk om varmt regn. Det kommer i bøtter, brått og mye, og så stopper det fort igjen.

Bali

Regntiden på Bali starter rundt desember og varer til mars. Januar er den aller våteste måneden med rundt 300 millimeter nedbør. Men det betyr ikke at det er mangel, på sol. Mesteparten av regner kommer i intense byger. Mellom bygene er det sol. I regntiden er det høy luftfuktighet. Vil du reise dit i en tørrere periode, bør du planlegge tur når det er sommer i Norge. Da er klimaet også best på Bali.

Dager med nedbør, gjennomsnitt hver måned

Tabellen viser gjennomsnittlig antall dager med regn hver måned i vinter. Temperaturene i tabellen viser gjennosnittet for hele døgnet. Det blir varmere på dagtid.

Tabellen viser gjennomsnittlig antall dager med regn hver måned i vinter.