HURGHADA: Turistene vender tilbake til Egypt. Dette er fra Hurghada i april 2019 Foto: MOHAMED EL-SHAHED / AFP /

Reisemålene med minst regn i vinter

Fikk du nok regn i høst? Sjekk hvilke Syden-reisemål det er størst sjanse for at solen skinner de neste månedene.

  • Mona Langset

I tabellen nedert på siden ser du gjennomsnittlig antall dager med nedbør på populære reisemål i hver av månedene i vinterhalvåret fra oktober til og med mars. Hvis været ikke viker alt for mye fra normalen, ser det ut til at Egypt blir det mest solsikre reisemålet i vinter.

Egypt er nå for fullt fart tilbake som charterreisemål etter at turismen fikk en knekk i forbindelse med flystyrten i 2015. Ving satser stort med to nye designhotell i El Gouna. Fra en forsiktig comeback i fjor øker selskapet kapasiten til Egypt med 40 prosent i år. Amisol og Apollo har også solsikre Egypt, på vinterprogrammet.

les også

Sugen på sol? Sjekk hvor det er varmest i vinter

TENERIFE: Lite regn om vinteren, særlig på sydsiden Foto: Jan Ovind / VG

Kanariøyene

Kanariøyene er også solsikkert om vinteren, særlig hvis du holder deg på sydsiden av øyene. Spesielt på Tenerife og Gran Canaria kan det være forskjell på været i nord og sør. Skyene, som ofte kommer nord-østfra om vinteren, stoppes av de høye fjellene og holder seg mest på nordsiden av øyne.

I tabellen nederst på siden ser du at det på Tenerife i gjennomsnitt er 25 dager med nedbør i Puerto de la Cruz på nordsiden, og 12 dager i Los Cristianos på sydsiden. Men da snakker vi om totalt antall nedbørsdager fordelt på hele seks måneder, så mye regn er det uansett ikke.

«Nedbør» i den offisielle værstatistikken trenger heller ikke bety store mengder regn. Det regnes som nedbørsdøgn når det har oversteget en millimeter i løpet av 24 timer.

Gjennomsnittstemperaturen på Kanariøyene ligger like under 20-tallet om vinteren. Men det er store lokale variasjoner. «Alle», både charter- og ruteflyselskapene, flyr til Kanariøyene om vinteren, og rundt en halv million nordmenn reiser dit hvert år.

BANGKOK: Her er det mest nedbør om sommeren. Dette bildet er tatt i juni 2019. Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / Scanpix

Thailand

I Thailand er det også stor forskjell på været i nord og sør, og områdene med regntid varierer. Les mer om det her. Som en hovedregel er det mest reg når det er sommer i Norge. Rundt jul og nyttår er det så og si helt slutt på regnet her. Men om det kommer nedbør er det snakk om varmt regn. Det kommer i bøtter, brått og mye, og så stopper det fort igjen.

Bali

Regntiden på Bali starter rundt desember og varer til mars. Januar er den aller våteste måneden med rundt 300 millimeter nedbør. Men det betyr ikke at det er mangel, på sol. Mesteparten av regner kommer i intense byger. Mellom bygene er det sol. I regntiden er det høy luftfuktighet. Vil du reise dit i en tørrere periode, bør du planlegge tur når det er sommer i Norge. Da er klimaet også best på Bali.

Dager med nedbør, gjennomsnitt hver måned

Tabellen viser gjennomsnittlig antall dager med regn hver måned i vinter. Temperaturene i tabellen viser gjennosnittet for hele døgnet. Det blir varmere på dagtid.

KILDER: X= YR / landenes offisiselle statistikk. XX=TUI og XXX=Apollo for land der nedbørstatistikk ikke ikke er tilgjengelig gjennom yr.

Tabellen viser gjennomsnittlig antall dager med regn hver måned i vinter.

Få reiseinspirasjon ved å følge @vgreise på Instagram. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan det hende at vi reposter det.

Mer om

  1. Vær
  2. Vinter
  3. Strand

Flere artikler

  1. Øyhopping på Kanariøyene

  2. Uværet i Nord-Norge: – Ta hensyn og ikke gå i rasutsatte områder

  3. Snøkaos i Nord-Norge: Tre vogntog i grøften

  4. Snømålinger viser rekordmye snø nordpå – viser motsatt i sør

  5. 2018 vs. 2019: Dette er de enorme forskjellene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder