FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Disse stedene bør du ha på bucketlisten

Av Melina Pambou Sundfør 17.04.19 13:23

Del saken på:

Det finnes steder i verden så vakre og så spektakulære at de vil ta pusten fra deg.

I en ellers kjedelig hverdag kan det være lett å drømme seg vekk til den store verden. Byer, naturfenomener og dyreliv utenom det vanlige finnes på hvert kontinent, og en god del av dem er nesten for utrolige til ikke å oppleve.

Derfor har vi samlet noen av våre favoritter som absolutt er verdt et besøk.

Hang Son Doong

I hjertet av Phong Nha-Ke Bang National Park i Quang Binh provinsen av Vietnam finner du Hang Son Doong, verdens største grotte. På tur i jungelen, oppdaget en lokale mann den spektakulære grotten i 1991.

Antarktis

Med millioner av søte pingviner og den iøynefallende naturen, er det liten tvil om at en tur til Antarktis vil være ulikt alt annet du har opplevd. Så om varme ikke frister, dra heller til det kaldeste stedet på jord.

Kirsebærtrærne

Hver vår i noen få uker skjer det noe unikt i Japan. Over hele landet blomstrer kirsebærtrærne og blomstringen er en stor begivenhet både nasjonalt og internasjonalt.

Amazonas

Den enorme Amazonas-regnskogen i Sør-Amerika inneholder et enestående liv av mennesker, dyr og planter. Lev i ett med naturen, se magiske solnedganger og opplev en tur utenom det vanlige.

Petra, Den forsvunne by

Oldtidsbyen Petra i Jordan står på UNESCO's Verdensarvliste og er en spektakulær naturopplevelse i seg selv. Byen er kjent for fasadene og hulene som er hugd ut direkte fra fjellet, som er et helt spesielt syn i vakre rød-toner.

Annonse fra:

Her bor du i Petra

Ankor Wat

Tempelkomplekset Angkor Wat i Kambodsja er fenomenalt både for dets størrelse og detaljer. Her spiller det ingen rolle hvor mange mennesker du må kjempe deg forbi, for dette er en opplevelse av de sjeldne.

Salar De Uyuni

Tar du turen til Bolivia finner du Salar De Uyuni, verdens største saltørken. Under regnsesongen kan du oppleve den magiske speileffekten, vannet gjenspeiler himmelen og det er nesten umulig å se hvor skyene ender og bakken starter.

Antelope Canyon

Utenfra ser Antelope Canyon i Arizona bare ut som et hull, men jo lengre ned du kommer viser naturens mesterverk seg. Med vegger og formasjoner slipt perfekt av vannet som har strømmet gjennom, er dette et mekka for fotografer og nysgjerrige turister.

Machu Picchu

De aller fleste har hørt om Machu Picchu i Peru, og det av god grunn. På et lite området over skyene har inkaene bygget en landsby som har overlevd alt det naturen har å by på. Arkitekturen, utsikten og historien er i seg selv gode grunner til å rette snuten mot Peru.

Tianzifjellene

I Hunan provinsen i den sørøstlige delen av Kina finner du Tianzifjellene. Dette fjellområdet er gjerne ikke der du legger søndagens fjelltur, men de kan oppleves på nært hold via gondolbane. Er du i tillegg en filmelsker, skal fjellene ha vært en viktig inspirasjonskilde til filmen Avatar.

Plitvice Lakes Nasjonalpark

Opplev en av de eldste og største nasjonalparkene i Kroatia. Med flere spektakulære fossefall, frodig skog og krystallklart vann, er dette den perfekte destinasjonen for en spennende utflukt.