ETTERLYST: Kosedyret ble funnet sitende på en søppelkasse på Gardermoen. Foto: Eli-Anne Roger

Etterlyst: Eier til loddent kosedyr

«Hallo, er det noen som savner meg?»

Slik åpner Eli-Anne Roger (54) innlegget hun postet på Facebook sist søndag, for å hjelpe kosedyret hun fant i ankomsthallen på Gardermoen tilbake til sin eier. Den søte historien der hun lot kosedyret ta «selfier» og fortelle om opplevelsene på flyplassen har fått over 5400 likerklikk, og er delt over 2600 ganger. Men eieren er fortsatt savnet.

– Nå håper jeg at noen som leser VG kjenner igjen kosedyret slik at det kan gjenforenes med sin rette eier, sier Eli-Anne Roger.

Slik ser etterlysningenut på Facebook

Det lille lodne kosedyret – som ser ut som et dovendyr – satt på toppen av en søppelkasse ved koffertbåndene da Eli-Anne var på jobb som teamleder og søppelkjører sist søndag.

UTSIKT: Kosedyret fikk sitte foran på sparkesykkelen hele dagen Foto: Eli-Anne Roger

Hennes egne barn er voksne nå, men hun husker godt hvilken katastrofe det var hvis et kjært kosedyr forsvant.

– Et kosedyr kan ikke erstattes. De betyr fryktelig mye. Så jeg tenkte med en gang på barnet som kanskje gråter og ikke får sove om natten, sier Eli-Anne.

Derfor satte hun dovendyret foran på jobb-sparkesykkelen, i påvente av at hun skulle få tid til å ta det med til hittegodsen på slutten av vakten. Men samtidig tenkte hun at den lille krabaten skulle få en spennende historie å fortelle til eieren når de ble gjenforent. Og at eieren sikkert ville synes at det var morsomt at kosedyret hadde vært på sightseeing på Gardermoen mens de var fra hverandre. Derfor dokumenterte hun hele runden på flyplassen med «kosedyrselfies» og delte bildene på Facebook. Noen av bildene kan du se her:

Selv om posten nå er delt over 2600 ganger, har ingen som kjenner kosedyret meldt seg. Eli-Anne har lest alle de mer enn 850 kommentarene for å se om noen som kjenner eieren har skrevet noe, men foreløpig har ikke det skjedd.

– Det kan være mange grunner til det. Det kan ha vært en utenlandsk familie som ikke leser norske facebookposter. Eller en familie fra et annet sted i Norge, som reiste videre på ferie i utlandet. Da håper jeg at de leser VG nå, sier hun.

OMVISNING: Kosedyret har fått se mye av flyplassen Foto: Eli-Anne Roger

34 mistede kosedyr

Nå ligger kosedyret i en eske på hittegodsen på Gardermoen. Ifølge pressevakt Joachim Wester Andersen, hadde ingen hentet det da han sjekket fredag ettermiddag. Men den lille krabaten i alle fall ikke alene der.

– Den har selskap av 34 andre kosedyr som er glemt igjen den siste måneden. Vi håper så mange som mulig leser VG og oppsøker hittegods slik at kosedyr og barn kan gjenforenes så snart som mulig, sier han.

Alt som glemmes igjen på flyplassen og flytoget kan etterlyses på hittegodskontoret ved innsjekkingsområde 1 i avgangshallen, eller på nett her.

Eli-Anne har også opprettet en egen facebookgruppe for Tapt/Funnet kosedyr på Gardermoen

DRØMMEDAG: Kosedyret hadde en fin dag med Foto: Eli-Anne Roger Foto: Eli-Anne Roger

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder