FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit reiser du i februar

Av Camilla Jorddal25.01.18 08:40 | Oppdatert: 26.04.18 12:23

Del saken på:

Dette er de solrike reisemålene ekspertene drømmer om i februar.

Februar føles alltid som den lengste måneden i året, selv om det er den korteste. Våren er gjerne like rundt hjørnet, men den lar ofte vente på seg.

Vi tok en prat med pressekontaktene hos reiseoperatørene Apollo, Ving og TUI for å høre hvor de rømmer til når den siste vintermåneden føles ekstra lang.

Gambia

Beatriz Rivera, PR og kommunikasjonsansvarlig hos Apollo, har rømt fra vinterkulden i flere år.

– De siste tre årene har Gambia vært mitt go-to-reisemål. Mange har lurt på hvorfor jeg drar akkurat dit, men svaret er ganske enkelt: Det begynte med at min bestevenninne er derifra, men nå reiser jeg dit like gjerne på egenhånd.

Rivera har blitt glad i lokalbefolkningen der, som hun beskriver som utrolig vennlige. Samtidig byr Gambia på rundt 30 varmegrader, sol, fantastiske strender, rik kultur og god mat.

– Samtidig synes jeg Gambia har en fascinerende historie, og at prisnivået er lavt hjelper også. Dette er ett av få reisemål hvor jeg alltid gråter når jeg skal reise fra – så spesielt er det, sier Rivera.

La Pared på Fuerteventura

Til de som liker å kombinere later dager på stranden med aktivitet anbefaler Rivera Fuerteventura. Særlig om du interesserer deg for surfing og vannsport.

– Av Kanariøyene er dette min favoritt og en drøm av en øy, sier hun.

Hennes favorittsted på øya er det lille tettstedet La Pared som ligger en drøy mil nordvest for Costa Calma. Der bor man et steinkast fra øyas beste surfestrand og armosfæren er laidback.

– Her får du koblet helt av, sier Rivera.

Området rundt er også perfekt for terreng- og landeveissykling, løping og fotturer.

Temperaturene på Fuerteventura ligger på rundt 20 grader om dagen og har gjennomsnittlig 27 regnfrie dager i februar.

Mexico

Nora Aspengren jobber som kommunikasjonsansvarlig i TUI og hennes ultimate reisemål i februar er Mexico. Og det finnes jo ikke noe bedre sted å ta en fredagstaco eller to i februar enn akkurat der.

– Jeg blir aldri lei av Mexico. Menneskene, kulturen, klimaet og maten er virkelig helt fantastisk. Byer som Cancun og Playa del Carmen er vidt forskjellige og alle kan finne noe som passer seg og sine behov der. I mine øyne passer Mexico for alle typer reisende.

I Playa del Carmen får du en god miks av shopping og yrende liv, hotellområdene ligger litt roligere til og det er enkelt komme seg til andre byer og dra på utflukter. I Cancun har du strand kombinert med livlig uteliv, ønsker du å nyte øylivet er både Isla Mujeres og Conzumel fine steder.

– Personlig ville jeg valgt en uke i Playa del Carmen i kombinasjon med en uke på Isla de Holbox. Da får du det beste fra to verdener, sier Aspengren.

Hun beskriver sistnevnte som en urørt karibisk perle der du ikke kan gjøre annet enn å nyte omgivelsene og ta livet med ro.

– Der er det få biler og gatene er dekket av sand. Hammoc og «slow living» er det som gjelder.

Temperaturen ligger på rundt 30 grader og i vannet er det rundt 25 grader.

Kapp Verde

Siri Røhr-Staff, informasjonssjef og innholdsansvarlig hos Ving, drømmer om både nære og fjærne reisemål når vinteren slår til for fullt. Kapp Verde, øygruppen i Atlanterhavet, er en av hennes favoritter og snart sitter hun på flyet nettopp dit.

– Det er et superspennende reisemål som jeg gleder meg til å se og utforske øya vi skal bo på denne gangen.

Hun skal bo på Sal som er en av flere øyer i Kapp Verde. Øygruppen byr på sol 350 dager i året, og det er ferie på høyt nivå – her er det ingenting som heter «dårlig tid». Du finner kilometer lange strender, sanddyner og palmetrær. Akkurat det du ønsker deg i de kaldeste vintermånedene.

– Når det er mørkt og kaldt her hjemme er solgaranti så å si det viktigste. Jeg gleder meg til late dager med sol og bading, sier Røhr-Staff.

Temperaturen ligger på rundt 25 grader og i vannet holder badetemperaturen seg på rundt 25 grader hele året.

Tenerife

Skal du reise med hele familien vil Røhr-Staff legge turen til Tenerife. Hun mener det er et perfekt reisemål vinterstid, samtidig som du ofte kan få rimelige opphold.

– Kanariøyene generelt er bra reisemål for familien, men jeg slår et slag for Tenerife. Det er deilige temperaturer, mange fine hoteller og mye gøy å gjøre for hele familien, sier hun.

Hun skal selv ta turen i vinterferien og satser på en tur på badeland sammen med familien, også håper hun å få til en tur til Teide som er Tenerifes, og Spanias, høyeste punkt.

– Det er fint å være litt aktiv på ferie, så jeg håper været tillater en fottur til topps.

Temperaturen ligger på rundt 20 grader på dagtid, men pakk gjerne med en jakke til kvelden.