FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Europas fineste hager

Av Camilla Jorddal06.04.18 15:29 | Oppdatert: 31.05.18 15:39

Del saken på:

Selv på ferie kan du trenge et pusterom, da er botaniske hager et flott sted å besøke.

Storbyferier kan fort bli litt mer hektiske enn planlagt, da er det fint å ha et sted du kan drømme deg bort mens du venter på at våren skal komme for fullt. Botaniske hager og veksthus har en helt egen ro over seg, selv på solskinnsdager hvor det flokker av folk virker det roligere enn i gatene. Senk skuldrene og nyt vakre blomster og planter i fantastiske omgivelser.

Her er noen av Europas vakreste hager.

The barrel cactus grows in American deserts where it can survive for long periods of time on its store of water. The thick waxy outer layer keeps the water in and also acts like a sun-block. You can see it in the Princess of Wales Conservatory at Kew 🌵 #kewgardens #winteratkew

Royal Botanical Gardens, Kew i London

Mens Londons parker byr på grønne lunger ikke langt fra de shoppingstrøkene er Royal Botanic Gardens of Kew stedet for deg som er glad i mer eksotiske og tropiske planter enn England ellers har å by på. Hagen er verdenskjent og huser faktisk den største og mest varierende samlingen av levende planter i hele verden. Den er også på UNESCOs verdensarvliste. I mai åpnet også Temperate House etter fem års renovering.

National Botanical Garden of Georgia i Tbilisi

Georgia er på alles lepper om dagen og denne botaniske hagen er en opplevelse du sent vil glemme – i hvert fall om du er glad i grønne vekster. Gode sko er lurt for her kan du utforske i timevis. Ikke bare er parken stor, enkelte av stiene er også delvis overtatt av røtter. Her har du noen flotte utsiktspunkt og i sommermånedene er det gjerne kjøligere her enn i sentrum, noe som gjør hagen svært populær.

Botanisk Have i København

Et steinkast unna Kongens Nytorv finner du et grønt pusterom i den danske hovedstaden. Københavns botaniske hage huser kanskje et av Europas fineste veksthus, Palmehuset fra 1874. Det hvite glassbygget fylt med grønne vekster er et yndet fotoobjekt med sine hvite vindeltrapper. Hagen huser også Danmarks største levende plantesamling. Tillater været det kan du nyte et par timer utendørs i solen.

Berlin-Dahlem Botanic Garden i Berlin

Den botaniske hagen i Berlin er fylt med blomster om sommeren og om vinteren kan du nyte tropisk varme innendørs. En grønn oase midt i den ellers så hektiske byen. Her finner du rundt 20.000 forskjellige planter og drivhusene består av 16 forskjellige avdelinger. Drivhuset du absolutt ikke må gå glipp av er det tropiske drivhuset – Main Tropical greenhouse, start der og jobb deg gjennom resten.

Botanisk Have og veksthusene i Århus

I Århus kan du oppleve fire klimasoner i veksthusene i byens botaniske hage. Middelhavshuset, Ørkenhuset, Bjergskovshuset og Tropehuset. Her kan nyte det tørre ørkenklimaet eller en stille stund ved dammen i Tropehuset. Sistnevnte er også fylt med vakre sommerfugler – kler du deg fargerikt er sjansene store for at de vil flokke seg rundt deg. Få også med deg utstillingen NATUR, og ta deg gjerne en matbit i kafeen før du utforsker byen videre.

Botanisk hage i Oslo

Befinner du deg i vår egen hovedstad kan du ta en runde i Botanisk hage på Tøyen. Der finner du over 5000 forskjellige plantearter fra forskjellige deler av verdenen som dyrkes både ute og i veksthus. I Palmehuset kan du nyte subtropisk klima blant palmer og kaktuser og i Victoriahuset vokser Victoria-vannliljen. Et deilig sted å flykte fra det hektiske hverdagslivet.

I sommermånedene er det også gratis omvisning klokken 14 hver søndag.