FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Williamsburg: New Yorks hippeste område

Av Mette Solberg Fjeldheim26.02.18 15:57 | Oppdatert: 11.09.18 07:03

Del saken på:

Kun noen få stopp fra Manhatten finner du New Yorks mest trendy steder. Fra hippe restauranter til kule butikker.

Brooklyns Williamsburg har for lengst blitt hipt og trendy, og nå har også kjedene begynt å innta det kreative området. Likevel klarer Williamsburg å beholde sitt individuelle preg. I dag finner du en herlig miks av hipster-kafeer, restauranter og flere trendy hotell i området rundt Bedford Avenue. Bedford Avenue er hovedåren som løper tvers gjennom Williamsburg. Området har vært kjent som tilholdsstedet til både kunstnere, skribenter og musikere, og de har alle vært med på å sette sitt preg på bydelen i Brooklyn.

I dag er Brooklyn en yndet destinasjon – både for de lokale og turister, for restaurantlivet på kveldstid og i jakten på kule vintagesjapper i området.

Annonse
Reise til New York City

Kaféliv i Williamsburg

Til tross for stor utskiftning av kafeer og restauranter finner vi fortsatt klassikere som Five Leaves. En trivelig kafé og bar som serverer alt fra østers og cocktails til rause frokostporsjoner. The Meatball Shop serverer kjøttboller i ulike varianter, for ikke å glemme institusjonen Peter Luger's som har tilberedt «steaks» siden 1887 lenger sør i Williamsburg. Alle tre er verdt et besøk.

Selv med klassikere som disse er restaurantscenen i Brooklyn i stadig forandring, og det som gjelder i dag, gjelder ikke nødvendigvis i morgen.

Men det som er sikkert, er at restaurantscenen skifter stadig, og at det som gjelder i dag, ikke nødvendigvis gjør det i morgen. Blant populære steder å innta frokost eller brunsj finner vi restauranten Egg som serverer frokost hele dagen. Lilia er et populært sted å spise middag, og er spesielt kjent for sine pastaretter. Bryggeriet Brooklyn Brewery holder til i Williamsburg, og hit kan du legge turen for en smaksprøve. Ser du etter et sted med live musikk vil Union Pool og Williamsburg Music Hall være aktuelle steder å sjekke ut.

Hipstershopping

Skal du på shopping, er det flere spennende butikker å finne i Bedford Avenue og sidegatene. Det finnes flere vintage- og «grønne» butikker i området som selger både interiør og klær. Kjeden Brooklyn Industries' holder til i 162 Bedford Avenue, der kan du finne plagg til en mer uformell klesstil. Nytt av året er at bokhandelen McNally Jackson har åpnet filial i 4th Street, og med tanke på at bokhandlere har måtte legge ned over en lav sko i New York de siste årene er dette til oppmuntring for alle bokelskere.

Trendy hotellopplevelser

Stadig flere hotell åpner i Williamsburg og flere av dem ligger i samme område. Her er det ikke bare overnatting som tilbys, men også kule barer, gode restauranter, takterrassebarer med utsikt og svømmebasseng.

Det første hotellet som åpnet i Brooklyn var Wythe Hotel i 2012. Her ligger den koselige baren The Ides, mens hotellrestauranten Reynards går for å ha et godt amerikansk kjøkken. På McCarren Hotel & Pool kan du sjekke inn og ta deg en dukkert i bassenget på varme sommerdager. The Williamsburg Hotel tilbyr gjestene en kjøretur med husets egen tuktuk-sjåfør, mens The William Vale lokker med svømmebasseng på toppen og utsikt mot Manhattan skyline. I tillegg åpner den trendy hotellkjeden The Hoxton dørene i løpet av sommeren. Her inntar kjeden det tidligere fabrikklokalet Rosenwach factory, hvor det også kommer tre restauranter, samt en toppbar med utsikt over mot Manhattan.

Brooklyn rundt på sykkel

Å leie sykkel er kanskje ikke det første som slår en i det en sjekker inn på hotell i Williamsburg, men det er ikke så dumt å utforske dette området på to hjul. Her er det lagt til rette for gode sykkelstier og det gjør at du kan se langt mer av Brooklyn enn Williamsburgs Bedford Avenue.

Følger du sykkelruten fra den nordre delen av Williamsburg til Brooklyn Bridge langs East River får du også panoramautsikt over Manhattan skyline – med industrihavnen i bakgrunnen. Er du på jakt etter skyline-bilder å dele på Instagram er dette et lurt sted å legge ruta.

På tilbakeveien anbefales en stopp innom Grimaldi's – kjent som en av de beste pizzeriaene i New York. Pizzaene stekes i en kull-fyrt ovn. Her er det vanligvis lang kø utenfor restauranten, og pizzaen kommer «pronto» i det luftige, litt slitte lokalet. Om sykkelturen tilbake virker for krevende etter måltidet kan du bli med ferjen to stopp fra Fulton Ferry Landing tilbake til Williamsburg.