TOPP KLUBB: Flere dager i uken er det fotosession i hagen foran miniklubbhuset, der bjørnen Bernie (bildet) og kollegaen, giraffen Lollo, poserer sammen med barna. Foto: Terje Bringedal

Test av Ving på Kreta: Med stjerner i øynene

Hotell Sunwing Resort i Makrigialos

Full fart og stormende jubel, med et variert og godt tilbud til barn fra 3 til 7 år. Lederne selv er så lekne at de alltid får barna med på moroa.

VG:s terninger viser 6 prikker


På dagtid har Lollo og Bernies Miniklubb både aktiviteter for barn alene, og for voksne og barn i sammen. På kveldstid står tre bjørner for musikalske show der mellom 100 og 150 barn samler seg foran scenen, og danser med. Par på rolig kjæresteferie bør holde seg langt unna! Men for familier med barn i riktig alder er dette en suksess.

Andre Kreta-hoteller:
Star Tour:Stort aktivitetstilbud for alle aldersgrupper
Solia:Minst tilbud til barna
Apollo:Barn og fulle folk

* VG tester Kretas barneklubber

Hotellet: Sunwing Resort er Vings beste familiehotellkategori. Hotellet består egentlig av seks ulike hoteller med felles resepsjon, restauranter, bassenger, underholdnings- og aktivitetstilbud.

Barneklubben:
- Ingen påmelding hjemmefra. På feriestedet får gjestene en ukesmeny av ulike arrangementer, hvor de kan velge ut, og betale for, det de vil være med på samme dag.
- Fire formiddager og tre kvelder i uka har Lollo og Bernies miniklubb to timers arrangementer for barn fra 3 til 7 år, uten foreldre. Det er blant annet skattejakt, eventyrdag, spøkelsesnatt, og bakvendtselskap. (Koster 6 euro)
- Klubben har tre ledere, som kan ta i mot til sammen 30 barn. - Holder til i et hyggelig hus med aircondition og store vinduer i en inngjerdet hage med lekeplass.
- Lederne er svenske og danske. Alle har jobbet med barneklubber før, og alle er spesielt flinke til å se hvert enkelt barn.

Leserne diskuterer:Blitt dyrere på Kreta?

Glimt fra Lollo og Bernies Miniklubb:
* Skattejakten starter med at barna tegner skattekart, og får malt piratlapp over øyet. De tre lederne er kledd i piratkostymer, og lever seg inn i rollene. Så får barna beskjed om å stille opp to og to før de skal ut og lete etter skatten på hotellet. Alle finner en hånd å holde i. Alle bortsett fra èn, og en liten underleppe begynner å skjelve. En voksen pirat oppfatter situasjonen med det samme, og tar barnets hånd. Dermed er det bare smil å se igjen. Barna følger spor, og finner en skattkiste med karameller til slutt.
* Den mest populære barneaktivteten på Sunwinghotellene, er Ministars. 30 barn samles på scenen om formiddagen for å øve på en låt de skal framføre om kvelden.

Lukas og fire andre gutter har valgt Hard Rock Haleluja. Entertainerne som underholder de voksne på kveldstid, lærer barna å mime til musikken. Showet samme kveld blir Kreta-turens høydepunkt for Lukas. Innhyllet i scenerøyk, lever han seg inn i rocken sammen med de andre i bandet. Flere låter følger, mimet av barn fra tre til sju år, mens foreldrene fotograferer, filmer, jubler og klapper takten.

TOPP STEMNING: De tre små bjørnene, Bumbum, Tvettis og Isidor skapet topp stemning om kvelden blant barna på Sunwing-hotellet. Foto: Terje Bringedal

Barneaktiviteter for øvrig:
- Gratis aktiviteter ledet av en miniklubbleder, men hvor foreldrene er ansvarlige for barna. Blant annet besøker et «romvesen» Miniklubben og lærer barna å ta vare på jordkloden. - Fem kvelder i uka holder de tre bjørnene Tvettis, Isidor og Bombom, barneshow på scenen. Showene avsluttes med dans for de minste, med høy stemning.
- Minigolf, bordtennis, og Playstationrom der det koster 2 euro per halvtime for å spille.
- Egne aktiviteter for barn fra 8 til 14 år, og for de over 15.

Les også:Her er Kretas lillebror

Bra for barn på hotellet:
- En god miks av barneaktiviteter med og uten foreldre.
- Badevakt ved de tre barnebassengene. Mulig å ta et kveldsbad, bassengene er åpne til 22.00.
- Mulig å få skandinavisk barnevakt.

Minus:
- Bussturen fra flyplassen til hotellet tar to timer og 45 minutter.
- Hotellet ligger i et område med få andre restauranter i nærheten. Vårt tips er å ta en taxi til restauranten Cave of Dragon ti minutter unna.

Lukas sier: - Jeg vil tilbake hit!

VING SIER:
- Vi er selvsagt veldig stolte av at barneklubben på Sunwing får terningkast 6, og jeg tror det vil være en inspirasjon for alle de som jobber aktivt med produktet.

Terningkast 6 forplikter, så vi skal ikke hvile på våre laurbær, men fortsette arbeidet med ytterligere å forbedre produktet til glede for fremtidige feriegjester, sier salgssjef Christian Grønli.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder