FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Charterselskaper advarer mot spritcruise

15.07.09 08:20 | Oppdatert: 29.07.09 14:31

Del saken på:

AYIA NAPA (VG Nett) Norske charteroperatører tar avstand fra de ville spritcruisene på Kypros.

Kypros' turistsjef: - Misvisende bilde i media

Av RUNE THOMAS EGE,MADS A. ANDERSENog HANS KRISTIAN KROGH-HANSSEN

- Vi har sett konsekvensene av slike cruise, og vi tar sterk avstand fra det. På flere av våre destinasjoner, spesielt i Ayia Napa, prøver vi å advare våre gjester mot denne type arrangementer, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til VG Nett.

Annonsørinnhold

VG Nett skrev tidligere i dag om nye sjokktall om norsk ungdomsfyll i Syden, og de ville festene om bord på spritcruisebåten «Napa Queen» i Ayia Napa på Kypros.

REPORTASJE:Slik fester norske ungdommer i Magaluf
REPORTASJE:Slik fester norske ungdommer på Kos
REPORTASJE:Slik fester norske ungdommer i Ayia Napa

Apollo, Star Tour og Ving går nå ut og advarer mot ville fester som på Fantasy Boat Party.

VGTV:Slik er spritcruiset på Ayia Napa

- Vi har ingen utflukter som barrunder eller denne typen fester som arrangeres i vår regi lenger. Vi har tatt avstand fra cruise som dette for lenge siden, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

- Misvisende mediebilde

Kypros' turistsjef i Norden, Johan Lantz, mener at bildet som blir skapt gjennom medieomtalene av spritcruisene i Ayia Napa, er misvisende.

- En veldig liten prosentandel av turistene som reiser til Ayia Napa og Kypros, tar del i disse cruisene. Media gir inntrykk at det bare er ungdomsfyll her, det er ikke slik. Ayia Napa er et sted for både barnefamilier og ungdom. Cruisene er isolerte hendelser, sier han.

Likevel understreker turistsjefen overfor VG Nett at han ikke er stolt over virksomheten Fantasy Boat Party bedriver.

DISKUSJON PÅ VG NETT:- Hva er det egentlig som feiler foreldre som sender unger på 16-17 år til denne galskapen?

- Vil tjene penger

- Vi føler ofte at vi jobber i motbakke når det gjelder disse arrangementene. Så lenge operatørene holder seg innen lovens grenser og ikke blir tatt for noe, kan ikke de lokale myndighetene gjøre noe med det, sier Lantz.

- Om det skjer overskjenking og ulovligheter på disse båtene, er det arrangørene som står ansvarlig. Arrangørene av disse cruisene er ikke-kyprioter. Utlendinger som vil tjene penger på turister i feriemånedene. Drikkevanene tar ungdommen med hjemmefra, og det samme skjer på Kreta, i Tyrkia, Spania og Oslo for den saks skyld. Der det samles unge mennesker på ferie og det konsumeres mye alkohol, der skjer det ting, sier Lantz.

SPRITCRUISEARRANGØR TIL VG NETT:- Dere lyver

Ving hadde tidligere et ungdomskonsept de kalte «Beach & Boogie». Det har charterselskapet droppet.

- Får ikke kjøpt billetter

- Vi har ikke noen form for samarbeid med noen aktører som tilbyr denne typen aktiviteter. Det er heller ikke aktuelt for oss å gjøre avtaler med selgere av denne typen produkter. Hvis noen kjøper billetter til denne typen fyllefester, gjør de det på egenhånd, ikke gjennom oss, sier salgsdirektør Marie-Anne Zachrisson i Ving.

Hvor dreven partyturist er du?Ta VG Netts EKTE pubquiz her!

På flere av partystedene som er populære blant norske ungdommer, prøver aggressive billettselgere å lokke ungdommene til alkoholfylte arrangementer - som strandfester, skumparties og ulike partycruise. Ofte skjer billettsalget åpent på hotellene.

- Det er vanskelig for oss å kunne gjøre noe annet enn å advare gjestene mot det vi oppfatter som useriøse aktører, sier Helen Begby i Apollo.

- Man får heller ikke kjøpt billetter gjennom deres guider?

- Nei, det skal man ikke kunne gjøre, sier Begby.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon