FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Studerer Dreamliner-batteribrannene - Airbus planlegger samme batterier på sitt nye fly

Av Jan Ovind19.01.13 22:23

Del saken på:

Airbus studerer intenst etterforskningen av batteribrannene om bord i Boeings 787 Dreamliner - fordi Airbus' kommende A350-serie også bruker de omstridte litium-ion-batteriene.


De dramatiske batteribrannene om bord i 787-modellen har fått Airbus-ledelsen til «nøyaktig å følge» arbeidet med batteriene, som har ført til flere dramatiske situasjoner de siste ukene - og som har ført til at Dreamlineren nå er satt på bakken, uten luftdyktighetsbevis.

De kontinuerlige problemene med Dreamlineren er blitt en stor belastning for Boeing, som utsatte introduksjonen av flyet i over tre år på grunn endeløse tekniske problemer.

Skulle Airbus bli nødt til å bytte ut litium-ion-batteriene på A350, vil det føre til flere måneders utsettelse av programmet, ifølge Airbus-direktør Tom Williams.

VGTV: Her evakueres passasjerene.

Airbus har valgt en annen batterileverandør enn Boeing, og deres nye modell vil ikke bruke like mye elektrisitet som Dreamlineren.

I motsetning til 787, vil A350 fortsatt benytte hydraulikk på bremsene og luft på avising av vinger i luften - og vil også kreve mindre batterikraft ved oppstart av hjelpeaggregatet (APU) i halen på flyet.

Krisescenarioet for begge flyprodusentene vil være at de må erstatte de nåværende batteriene med «gammeldagse» nikkelkadmium-batterier - som er mye tyngre og tar mer plass.

Det vil føre til høyere vekt på flyene og mindre plass i de aktuelle områdene.