FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Årets reiselivspris til smeltende hotell

Av Gjermund Glesnes19.11.09 11:00 | Oppdatert: 19.11.09 15:04

Del saken på:

(VG Nett) Selskapet bak Sorrisniva Igloo Hotel ble i går tildelt årets reiselivspris fra Innovasjon Norge.

Vinterhotellet som smelter hver vår, feiret i går tiårsjubileet på beste måte: Selskapet bak hotellet, Sorrisniva AS, ble hedret med Innovasjon Norges reiselivspris i et fullsatt Oslo Konserthus.

- Det er en veldig fremtidsrettet bedrift, som kom fort opp som kandidat hos oss. Det er et lite selskap, men målet er hårete: De skal bli den beste leverandøren av opplevelser i Norge. Og de er på god vei, sier avdelingsleder for reiseliv i Innovasjon Norge, Audun Pettersen, til VG Nett.

Han sier at juryen i tillegg har lagt vekt på at Sorrisniva tenker nytt, bruker naturen og lokal kompetanse, og at det har blitt et fyrtårn for området.

Les også:Sover på isbrisker

Avhengig av snø

- Det er utrolig artig, og et stort øyeblikk for oss. Vi er en liten bedrift fra langt nord. Så det er utrolig artig å få en sånn utmerkelse, sier daglig leder Svanhild Pedersen.

Hun satser på sesongstart for årets igloohotell 15. januar. Men det er - som vanlig - helt opp til snøfall og kulde.

- Akkurat nå er det ingen snø i Alta. Men det er ikke uvanlig. Vi pleier å begynne byggingen i slutten av desember, opplyser hun.

- Det høres nervepirrende ut?

- Vi har selvfølgelig is i magen. Vi er helt avhengig av naturen, kulde og snø. Men vi har alltid landet med beina på jorda tidligere, svarer hun.

Les også:Her er flere annerledes hoteller

Satset på maten

Alta-selskapet startet med snøscootersafarier for 20 år siden, under navnet Alta Friluftspark. I år byttet det navn til Sorrisniva, som betyr brusende elv.

Selskapet bygde sitt første ishotell i 2000, og i dag tilbyr det både ishotell og scootersafarier i tillegg til overnatting i lavvoleir, fisketurer og elvebåtsafarier.

De siste par årene har de satset ekstra hardt på maten, noe de vant en Innovasjon Norge-pris for tidligere i høst.

Les også:Lys i turist-mørke - Forlokkende opplevelser i nord

- Vi har fått en fantastisk kjøkkensjef som både er iskunstner og kjøkkensjef, Johnny Trasti. Mat er en viktig del av opplevelsen, du kryper ikke bare inn på rommet, sier Svanhild Pedersen.

Igloohotellet i Alta var det første ishotellet i Norge. Det koster 100 kroner å besøke hotellet, mens overnattingspakker med toretters middag, morgenbadstue, frokostbuffé og busstransport tur/retur Alta sentrum koster kr 2.395 per person.

Det er lignende hoteller også i Kirkenes og ved Hunderfossen nord for Lillehammer.

Det er tredje gang reiselivsprisen deles ut. De to første årene vant Ekstremsportveko og Hemsedal turistkontor prisen.