FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Luksushoteller gjenåpnes etter Mumbai-terroren

Av Sabina Ticevic21.12.08 08:00 | Oppdatert: 21.12.08 15:14

Del saken på:

To luksushoteller i Mumbai gjenåpnes søndag for gjester, en knapp måned etter terrorangrepet som kostet minst 170 mennesker livet.

Trident-Oberoi hotellet og Taj Mahal åpner nå opp deler av hotellene som var blant terroristenes mål i Mumbai-angrepet i slutten av november. Væpnede vakter og hundepatruljer er plassert i begge byggene for å øke sikkerheten. Gjestenes bagasje skal også kontrolleres ved hjelp av røntgenmaskiner.

Les også:India skjerper kampen mot terror.

- Vi dedikerer denne gjenåpningen til byen, som en bekreftelse på Mumbais mot, utholdenhet og verdighet, sier administrerende direktør Raymond Bickson i Indian Hotels Company Limited, til CNN.

Interpol-hjelp

Lørdag fikk India også besøk av en Interpol-delegasjon som skal tilby landet hjelp med utvidede globale databaser og høyteknologiske verktøy. Indias innenriksminister, Palaniappan Chidambaram, hadde i den forbindelse et møte med generalsekretæren Ronald Noble.

Les også:Zardari: Ingen bevis for bånd til Mumbai-terror.

For å heve sikkerheten i landet vil blant annet politi og grensekontrollpatruljer få tilgang til Interpols databaser i New Delhi. Interpol vil hjelpe India med å stramme inn landets grensekontrollsystem både i luften, på land og sjø.

Jakten på terrorister

Kilder i Innenriksdepartementet har uttalt at Interpol har sammenlignet navn, fingeravtrykk, DNA-profil og bilder av de ni terroristene som ble drept, samt mannen som ble tatt i live, med Interpols database for rømlinger, melder CNN.

Les også:India om landets sikkerhet: - Vi kan ikke fortsette som før.

Hovedbygningen til Taj Mahal forventes å være stengt fram til neste år, men 270 rom og 9 suiter vil allikevel være tilgjengelig for gjester fra og med søndag. Ansatte ble sett i full gang med å pynte et stort juletre i tårnlobbyen av hotellet. Hotellets restauranter vil også gjenåpnes.

Angrepene som startet 26.november involverte også en togstasjon, et jødisk senter og andre populære landemerker i Mumbai.