FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
SOMMERFYLKET: Vestfold byr på mange fine sommeropplevelser. Her fra Verdens Ende. Foto: Jan Ovind, VG

Fine sommeropplevelser i Vestfold

Av Mette Solberg Fjeldheim25.05.18 13:14 | Oppdatert: 29.05.18 08:52

Del saken på:

I Vestfold kan du oppleve alt fra rolig skjærgårdsliv til festivaler og koselige småsteder – både langs kysten og i innlandet.

Vestfold er sommerfylket med festivaler og koselige sommerbyer. Her er det rikelig revy- og konserttilbud i sommermånedene, og for alle som tilbringer sommeren her er det nok å finne på.

For deg som er på gjennomreise, eller kanskje tilbringer sommeren på hytta i området, har vi funnet frem fire tips til sommerlige dagsutflukter i Vestfold.

Annonsørinnhold
ÅSGÅRDSTRAND: Her malte Edvard Munch «Pikene på broen». Foto: Børre Haugstad, VG

Kunstnerbyen Åsgårdstrand

Åsgårdstrand var opprinnelig et ladested for tømmer, men har senere etablert seg som et sted for kunstnere. Byen er sjarmerende og koselig med hvit trehusbebyggelse, gallerier og kunsthåndverk, små butikker og hyggelige serveringssteder.

Den største severdighet er Edvard Munchs hus, som i dag er et museum. Her kan du se hvordan det var da kunstneren bodde der og bli enda litt mer kjent med Munch som kunstner og menneske.

FLOTT: De bølgende svabergene ved Verdens Ende skal ha blitt formet av isbreer for mer enn 10 000 år siden. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Verdens Ende, Tjøme og Hvasser

Færder kommune består av rundt 500 mindre øyer, holmer og skjær. Hit er det koselige å legge turen for et besøk ved Verdens Ende og Hvasser. Verdens ende ligger helt sør på øya Tjøme der Tønsbergfjorden og Skagerrak møtes.

Legg også gjerne turen innom for eksempel Den blå brygge eller Solsiden på Hvasser for et hyggelig måltid ved havnen. Om du ønsker et opphold på et hotell utenom det vanlige, kan Engø Gård være et godt alternativ. Her finner du en stille og rolig atmosfære med et snev av tilbakelent britisk luksus, og et kjøkken med fokus på gourmetmat av lokale og fortrinnsvis økologiske råvarer.

SERVERING: Gamle Eidsfos Kro serverer alt fra hjemmelagde kjøttkaker til pizza. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Gamle Eidsfoss

Mellom Eikern og Bergsvannet finner du den godt bevarte tidligere jernverksbygda Eidsfoss fra 1700-tallet. Her kan du vandre rundt mellom den koselige trehusbebyggelsen, besøke flotte Eidsfos Hovedgård, gå langs kulturstien og besøke flere gallerier i og rundt det lille sentrumet. Der ligger også en av Norges eldste landhandler som fortsatt er i drift. Gamle Eidsfos Kro er et koselig stopp for en is, kjøttkakemiddag eller pizza. Menyen er variert med hjemmelaget kromat.

Eidsfoss er et koselig sted å besøke hele sommeren igjennom, med arrangementer som blant annet Eidsfossfestivalen og sommerutstilling. Har du lyst på en tur i høyden ligger Vestfolds høyeste og nest høyeste fjelltopper like ved. Både Vestfjellet og Skibergfjellet nås på en og samme dag.

VANNVEIEN: Det er fint å padle i Vestfold, både på vann og langs kysten. Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Padleled Vestfold

For den som er glad i å padle, kan en padletur langs Padleled Vestfold være noe å vurdere. I juni skal Norges første sammenhengende padleled etter planen være klar. Da skal leden være tilrettelagt med merking og skilting, samt enklere overnatting langs leden.

Padleleden vil strekke seg langs hele Vestfoldkysten fra Svelvik i nord til Larvik i sør. For den som vil padle kortere strekk byr store deler av Vestfoldkysten på rolig farvann mellom holmer og skjær, som kan være en fin aktivitet en sommersdag i Vestfold.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon