FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fine sommeropplevelser i Vestfold

Av Mette Solberg Fjeldheim25.05.18 13:14 | Oppdatert: 31.05.19 16:48

Del saken på:

I Vestfold kan du oppleve alt fra rolig skjærgårdsliv til festivaler og koselige småsteder – både langs kysten og i innlandet.

Vestfold er fylket med koselige sommerbyer og et rikelig revy- og konserttilbud i sommermånedene.

For deg som planlegger å reise igjennom, eller kanskje tilbringe sommeren på hytta i området, har vi funnet frem fire tips til sommerlige dagsutflukter i fylket.

Kunstnerbyen Åsgårdstrand

Åsgårdstrand var opprinnelig et ladested for tømmer, men har senere etablert seg som et sted for kunstnere. Byen er sjarmerende og koselig med hvit trehusbebyggelse, gallerier og kunsthåndverk, små butikker og hyggelige serveringssteder.

Den største severdighet er Edvard Munchs hus, som i dag er et museum. Her kan du se hvordan det var da kunstneren bodde der og bli enda litt mer kjent med Munch som kunstner og menneske.

Verdens Ende, Tjøme og Hvasser

Færder kommune består av rundt 500 mindre øyer, holmer og skjær. Hit er det koselige å legge turen for et besøk ved Verdens Ende og Hvasser. Verdens ende ligger helt sør på øya Tjøme der Tønsbergfjorden og Skagerrak møtes.

Legg også gjerne turen innom for eksempel Den blå brygge eller Solsiden på Hvasser for et hyggelig måltid ved havnen. Om du ønsker et opphold på et hotell utenom det vanlige, kan Engø Gård være et godt alternativ. Her finner du en stille og rolig atmosfære med et snev av tilbakelent britisk luksus, og et kjøkken med fokus på gourmetmat av lokale og fortrinnsvis økologiske råvarer.

Gamle Eidsfoss

Mellom Eikern og Bergsvannet finner du den godt bevarte tidligere jernverksbygda Eidsfoss fra 1700-tallet. Her kan du vandre rundt mellom den koselige trehusbebyggelsen, besøke flotte Eidsfos Hovedgård, gå langs kulturstien og besøke flere gallerier i og rundt det lille sentrumet. Der ligger også en av Norges eldste landhandler som fortsatt er i drift. Gamle Eidsfos Kro er et koselig stopp for en is, kjøttkakemiddag eller pizza. Menyen er variert med hjemmelaget kromat.

Eidsfoss er et koselig sted å besøke hele sommeren igjennom, med arrangementer som blant annet Eidsfossfestivalen og sommerutstilling. Har du lyst på en tur i høyden ligger Vestfolds høyeste og nest høyeste fjelltopper like ved. Både Vestfjellet og Skibergfjellet nås på en og samme dag.

Padleled Vestfold

For den som er glad i å padle, kan en padletur langs Padleled Vestfold være noe å vurdere. Sommeren 2018 åpnet Norges første sammenhengende padleled. Den er tilrettelagt med merking og skilting, samt enklere overnatting langs leden.

Padleleden strekker seg langs hele Vestfoldkysten fra Svelvik i nord til Larvik i sør. For den som vil padle kortere strekk byr store deler av Vestfoldkysten på rolig farvann mellom holmer og skjær, som kan være en fin aktivitet en sommerdag i Vestfold.