AKTIV TUR: Vil du ha mer ut av bryllupsreise enn late dager på stranden kan du for eksempel reise til Costa Rica. Foto: Matteo Colombo / Moment RF

Hit reiser du på aktiv bryllupsreise

Ikke alle vil leve slaraffenlivet på bryllupsreise. Her er fem alternativer for det aktive paret.

Å velge hvor en skal dra på bryllupsreise kan være et herk. Reiseselskapene florerer av tilbud og mulighetene er mange. Men ønsker du en mer opplevelsesrik reise hvor strandliv kan kombineres med utflukter av ulike slag er det noen steder du bør styre unna.

Her er fem forslag til hvor du kan dra for å få mye ut av oppholdet.

les også

Fem eksotiske steder i Europa

KROATIA: Du trenger ikke reise langt for en flott bryllupsreise. Foto: Vibeke Montero

Hos reisebyrået Apollo er det Maldivene, Sri Lanka, Mauritius og Emiratene som troner listen over mest populære bryllupsreisedestinasjoner.

– De fleste tenker jo Maldivene når de skal på bryllupsreiser, men her er det også romantikk og fullstendig avkobling som gjelder. Våre tips for de som ønsker seg en aktiv bryllupsreise er å tenke litt annerledes, og for eksempel legge turen til Sri Lanka eller Kroatia, sier Beatriz Rivera, PR-ansvarlig for Apollo.

les også

Bo i verdens første undervannsvilla

Kroatia

I det vakre europeiske landet er det mange gode muligheter for en bryllupsreise fylt til randen med aktiviteter. Her kan man for eksempel kombinere en uke på skjærgårdcruise hvor en får sett og opplevd de flotteste øyene og stedene landet har å by på, med en uke på land.

– Kroatia bugner over av naturopplevelser, så her er det bare å ta bena eller sykkelen fatt og utforske både byer, nasjonalparker, fjell og bukter. Rafting, seiling, snorking og vin og matopplevelser er også fine aktiviteter her, sier Rivera.

les også

Drømmereisen: 7 fantastiske nasjonalparker

Øyhopping i Kroatia er en fantastisk mulighet til å få mye på kort tid. På seiltur får du balansen mellom åpent hav og fast grunn, og du rekker hverken å bli lei av det ene eller det andre. Øyene Solta, Vis, Hvar og Trogir er blant de flotteste i Kroatia. Ta en solnedgangsdrink på berømte Hula Hula Bar på Hvar og en sightseeingrunde i UNESCO-vernede Trogir. Her får du vakre solnedganger, turkist hav, muligheter til å snorkle samt fotturer når dere legger til ved havn.

KOMBINASJON: Kombiner en tur til Buenos Aires i Argentina med for eksempel Chile. Foto: Henrik Dolle / EyeEm / EyeEm

Argentina

Ibsen Reiser anbefaler Argentina som et perfekt alternativ til en mer aktiv reise. Turen til Sør-Amerika kan også kombineres med land som Argentina, Brasil eller Chile.

– Argentina er nok det landet av de tre som har mest å by på. En kan starte med et tangokurs i La Boca i Buenos Aires, for deretter å besøke en Estancia for å se på ekte gauchos og være med på en ekte asado med grillet argentinsk biff og deretter fortsette til de imponerende fossefallene i Iguazu, sier daglig leder, Michael Sørensen.

Fra Buenos Aires kan en fly til Mendoza hvor late dager kan kombineres med ekstreme fotturer. Her kan du besøke rustikke eller supermoderne vingårder, eller du kan velge å bli med på trekking i Aconcagua – det høyeste fjellet utenfor Himalaya.

les også

Oppfyll luksusferiedrømmen på Sri Lanka

MALAYSIA: Kombiner storby, jungel og strand i Asia. Foto: Patrick Foto / Moment RF

Malaysia

Malaysia tilbyr et hav av muligheter for den aktive. Enten du liker vannsport eller fotturer, har du opplevelser i fleng.

– I Malaysia kan du oppleve en unik kombinasjon av storby i Kuala Lumpur, jungeltur i en av verdens eldste regnskoger i Taman Negara og spennende Borneo hvor de som virkelig vil teste grensene sine kan overnatte i Longhouse sammen med lokalbefolkningen, sier Sørensen.

Videre kan du bestige Mount Kinabalu og besøke orangutanger og neseaper, for å så avslutte på nydelige Gaya Island, som er en tyve minutters båttur fra Kota Kinabalu. For deg som liker å snorkle er det flotte muligheter til å oppleve livet under vannskorpen, samtidig byr øya på total avslapning. Her er det bare å nyte livet.

VAKKERT: Costa Rica har mye å by på for deg som ønsker en opplevelsesrik bryllupsreise. Foto: Matteo Colombo / Digital Vision

Costa Rica

Costa Rica er et av de vakreste landene i verden, og dermed et perfekt reisemål for en uforglemmelig bryllupsreise. Her er det mange muligheter for de aktive og eventyrlystne. På Costa Rica kan du reise gjennom regnskog og oppsøke og overnatte i Tortuguero Nasjonalpark ved det karibiske hav. Gå til topps på den aktive vulkanen Arenal og nyt et bad i de naturlige varme kildene.

Få også med deg stillehavsperlen Manuel Antonio, som er en nasjonalpark bestående av vakre strender, jungel og overnattingsmuligheter. I parken kan du leie fjellsykler, padle kajakk, svinge deg i zip-line eller dra på rafting i elvene.

les også

Forelsk deg i Karibia: Langs kysten av Colombia

Husk også å prøve ut den lokale maten, som blant annen Randon, en sterk suppe basert på kokosmelk eller kakaofrukt – kanskje den beste frukten som finnes.

LOKALT: Legg gjerne bryllupsreisen i eget land. Det er nok av flotte og actionfylte opplevelser i Norge. Her fra Juvet Landskapshotell. Foto: Per Eide

Norge

Du trenger ikke å dra langt for å oppleve en aktiv bryllupsreise. Og en miljøvennlig tur på budsjett skal en ikke kimse av. Norge har utrolig mange aktiviteter å tilby og ikke minst vakker natur. Nettansvarlig Mathilde Aske fra magasinet Nordiske Bryllup anbefaler Nord-Vestlandet og Gjerstad som aktuelle reisemål.

– Juvet Landskapshotell på Nord-Vestlandet er et tilbaketrukket sted som er helt unikt. Samtidig er det omgitt av så utrolig mange store naturopplevelser som en kan begi seg ut på som rafting, elvepadling, fjordfiske, kajakking, klatring og juving.

les også

Her shopper og spiser du i Bergen

Kombiner den aktive reisen med spa og vinsmaking, og legg den til sommeren slik at dere kan utforske diverse aktiviteter på vann.

– Trehyttene i Gjerstad er også en helt spesiell opplevelse som av mange blir beskrevet som det perfekte stedet for en kjærlighetstur. Der bor en midt blant naturen og alle mulighetene den byr på, samtidig som det er kort vei til sørlandskysten og kystlivet der.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder