FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Koselige kaféer i Trondheim

Av Mette Solberg Fjeldheim19.06.18 23:38 | Oppdatert: 20.06.18 11:16

  Del saken på:

  Studentbyen Trondheim kan by på livlig kaféliv og trendy kaffebarer. Vi har funnet frem til noen koselige kaféer og lunsjsteder.

  Hipsterkaffe eller kakao som hjemme hos mormor? Kunstferdige lunsjretter eller hjemmebakst til lunsjen? Trondheim har rikelig med kaféer og kaffebarer, og mange av dem har fokus på lokale råvarer.

  Her er noen tips til steder å stoppe for en kaffe eller lunsj.

  Kaffebarer

  Kaffetrenden er absolutt tilstedeværende i studentbyen Trondheim. Ved Solsiden ligger den anerkjente kaffebaren Jacobsen & Svart, som brenner sin egen kaffe. I Søndregate ligger en annen uavhegig espressobar, Café le Frère, og flere steder rundt i Trondheims gater finner du blant annet serveringsstedene til kaffebarkjeden Dromedar.

  Kaffetrenden er absolutt tilstedeværende i studentbyen Trondheim, og her holder noen av landets fremste kaffebrennere og barister til. Ved Solsiden ligger den anerkjente kaffebaren Jacobsen & Svart kaffebrenneri, som brenner sin egen kaffe. I Søndregate ligger en annen uavhengig espressobar, Café le Frère, og flere steder rundt i Trondheims gater finner du blant annet serveringsstedene til kaffebarkjeden Dromedar.

  I Trondheim kan også kaffeentusiaster bli med på guidet kaffe-walk.

  Arvesølvet Folkekafe

  Kaféen i Folkebiblioteket holder åpent til både lunsj og middag, og her får du servert alt fra varm og kald lunsj til kaker og kaffe. De har også et eget konsept de kaller MatArvMat, der det daglig serveres tradisjonskost som komler, finnbiff og bacalao.

  Adresse: Kongens gate 2

  Bakklandet Skydsstation

  På Bakklandet ligger den koselige og sjarmerende kaféen Bakklandet skysstasjon i et gammelt bygg anslått å være fra 1791. Krimskrams og malte, skjeve trevegger, en lun liten bakgård og herlig stemning. Her tilbys sildetallerken og andre retter, samt blant annet 251 sorter akevitt.

  Adresse: Øvre Bakklandet 33

  Sellanraa bok og bar

  En kafé som ligger i Litteraturhuset i Trondheim, og som åpner allerede 07:30 om morgenen. Stedet å gå for mer avanserte lunsjretter med fokus på sesongens grønnsaker. Serverer frokost og lunsj, samt vin og kaffe.

  Adresse: Kongens gate 2

  Café Ni Muser

  En kantinepreget kafé som er favoritt blant studenter og kunstnere, med fokus på lokale og internasjonale råvarer og mattradisjoner. Kaféen er spesielt kjent for gode kaker.

  Adresse: Bispegata 9c

  Mormors stuer

  I Nedre Enkeltskillingsveita 2 ligger denne lune kaféen med hjemmekoselige stuer på rekke og rad i to etasjer. Her er enkel servering, som tacobuffet og kakao, kaffe og hjemmelagde skillingsboller. Sjarmerende lokaler og gir følelsen av å komme hjem til - nettopp - en mormor.

  Adresse: Nedre enkeltskillingsveita 2

  Finnes kafé

  Heidi Bjergans nye tilskudd ligger i Lillebys historiske gamle barnehjem. Finnes kafé er også et håndverksbakeri som har fokus på surdeigsbrød laget av norsk mel og kornarter.

  Adresse: Ladeveien 9c

  Mat fra hagen

  Studentfavoritt og vegetarisk restaurant som ligger på Bakklandet. Serverer lunsj/middagsbuffet til kr. 180,-, samt andre vegetariske retter og frokost.

  Adresse: Nedre Bakklandet 75