FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

De mest populære reisemålene på Instagram i 2017

Av Camilla Jorddal22.12.17 14:28 | Oppdatert: 29.04.18 17:17

Del saken på:

Hvert år legger Instagram ut topplister med de mest populære kontoene, byene og emneknagger. Reisemål er selvfølgelig med på listen.

Året 2017 er snart forbi og skal vi tro Instagram har dette året vært et godt år for reise. Nylig slapp de sine topplister over de mest populære byene, destinasjonene og mest brukte emneknagger, og reise er godt representert.

Se listene over byer og destinasjoner nederst i saken.

På listen over byer troner New York etterfulgt av Moskva på annen plass og London på tredje. Alle tre er populære reisemål med velkjente attraksjoner som er hyppig fotografert. Ellers er både Brasil, Frankrike, Indonesia, Spania og Tyrkia representert med hver sin by.

Et reiseverktøy

Odd Roar Lange, reisejournalist og mannen bak Nordens største reiseblogg, Thetravelinspector.no, mener Instagram er blitt en stadig viktigere inspirasjonskilde for folk som skal velge reisemål.

– Både når det gjelder valg av land, by, hotell, restaurant og severdighet er det mange som bruker Instagram som verktøy for å finne de beste plassene, sier Lange.

Der mener han spesielt norske hotell og restauranter har mye å lære når det gjelder å markedsføre seg selv på Instagram.

Selv får Lange ofte henvendelser fra folk som skal reise og som gjerne vil ha flere tips basert på bildene de har sett på hans Instagram-konto, @thetravelinspector.

– Topplistene preges naturligvis av byer som er svært populære blant turister. Både London og New York er svært populære, sier Lange.

Det at Moskva er på vei opp mener han heller ikke er overraskende.

– Det har blitt bedre flyforbindelser, lavere priser på flybilletter og bedre hotellfasiliteter der. Byer med mange historiske eller ikoniske bygg vil naturligvis også komme høyt på slike lister.

Fire plasser til Disney

På listen over de mest instagrammede destinasjonene er Disney representert med hele fire plasser – nummer en, fem, seks og ni. Det hadde en kanskje ikke trodd om en skulle gjettet på forhånd. I tillegg ligger hele syv av destinasjonene i USA.

– Det at USA tar syv av ti plasser på destinasjonslisten er imponerende. Det er også sterkt av Frankrike som har to listeplasser, mener Lange.

Emneknaggen #travel er nummer syv på listen over mest brukte emneknagger i 2017, og havner også på syvende plass på listen over emneknaggene som har økt mest i popularitet. På den samme listen finner du også emneknaggen #travelphotography som ligger som nummer to.

Topp 10 mest instagrammede byer i 2017:
1. New York, New York
2. Moskva, Russland
3. London, Storbritannia
4. Sao Paulo, Brasil
5. Paris, Frankrike
6. Los Angeles, California
7. St. Petersburg, Russland
8. Jakarta, Indonesia
9. Istanbul, Tyrkia
10. Barcelona, Spania

Topp 10 mest instagrammede destinasjoner i 2017:
1. Disneyland, Anaheim, USA
2. Times Square, New York City, USA
3. Central Park, New York City, USA
4. Eiffeltårnet, Paris, Frankrike
5. Tokyo Disneyland, Tokyo, Japan
6. Disney’s Magic Kingdom, Orlando, USA
7. Musée du Louvre (Louvre-museet), Paris, Frankrike
8. Brooklyn Bridge, Brooklyn, USA
9. Disney California Adventure Park, Anaheim, USA
10. Las Vegas Strip, Las Vegas, USA