FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Madrid: Opplev kultur- og matbyen

Av Mette Solberg Fjeldheim10.04.18 14:34

Del saken på:

Det den spanske hovedstaden Madrid ikke kan tilby av strandliv, tar byen igjen i form av matopplevelser, kulturopplevelser og storbyliv.

Madrid er kjent som byen for kunst og kultur, med noen av verdens viktigste museum samlet ved kunsttriangelet Paseo del Arte. En tur dit er nødvendig for enhver kunstinteressert.

Men Spanias hovedstad har også langt mer å vise frem. Puerta del Sol, der byens hovedgater møtes, kongepalasset Palacio Real, gamlebyen Madrid de los Austrias, Buen Retiro-parken og historiske Plaza Mayor er også noe av det man bør få med seg som turist i Madrid.

Annonse
Reise til Madrid

Gatelangs i Madrid

Madrid har også et livlig gate- og kulturliv, samt gode shoppingmuligheter. Her lokker nattelivet med alt fra livlige puber, tapasbarer og gode restauranter, til flamenco og diskoteker.

En av de sentrale stedene å legge turen innom, er Plaza Mayor, som ble åpnet i 1620. Like ved ligger Mercado de San Miguel, et inspirerende og travelt matmarked som også tilbyr små tapasretter attåt et glass med noe godt.

Finner du veien til Plaza de Santa Ana, er det enda flere fristelser å oppdage. Der ligger serveringsstedene tett rundt den koselige plassen, med Hotel ME Madrid Reina Victoria voktende over i front. Gamlebyen Madrid de los Austrias er verdt et besøk, men det er også gatene rundt de mange åpne plassene rundt omkring i byen.

Kongeslott og museum

Kongeslottet, Palacio Real, er en imponerende og stor bygning fra det 17. århundret. Arkitektonisk er det en blanding av barokk og klassisisme, og ligger like ved Almudena-katedralen. Den store plassen i midten er fin å rusle rundt på og herfra får du også se ut over den historiske parken Campo del Moro.

Madrid har i alt 60 museum, men de tre viktigste ligger i kunsttriangelet Paseo del Arte, like ved Buen Retiro-parken. Prado-museet har en av verdens viktigste malerisamlinger, Thyssen-Bornemisza-museet har mer enn 800 malerier fra de flamske malerne til i dag, mens Reina Sofia-museet stiller ut spansk samtidskunst.

Madrid har i alt 60 museum, men de tre viktigste ligger i kunsttriangelet Paseo del Arte, like ved Buen Retiro-parken. Prado-museet har en av verdens viktigste malerisamlinger, Thyssen-Bornemisza-museet har mer enn 800 malerier fra de flamske malerne til i dag, mens Reina Sofia-museet stiller ut spansk samtidskunst.

Folkeparken Buen Retiro

Buen Retiro-parken i Madrid er byens største park og brer seg utover et større areal med vekster, bygninger og dammer. Parken ble grunnlagt av Felipe IV og var et sted de kongelige i tidligere tider slappet av. Først i 1868 ble parken åpnet for byens øvrige borgere, og har siden da vært en høyst populær park å besøk for Madrids innbyggere.

I dag drar innbyggere og besøkende hit for å slappe av under trærne, sitte på en benk, spise på en kafé, eller kanskje ta seg en liten rotur med en av båtene som er til leie. Parken rommer også gjøglere, sjonglører og musikanter som skaper liv og underholdning.

Her spiser du

Restaurant El Rancion de Esteban: En restaurant som er en opplevelse i seg selv, med rause, velsmakende porsjoner. Adresse: Calle de Sta. Catalina, 3.

Ana La Santa Restaurant: Uformell, men stilfull restaurant, plassert med utsikt mot Plaza de Santa Ana. Adresse: Plaza Sta. Ana, 14.

Mercado de San Miguel: Livlig matmarked med små serveringssteder og tapasmuligheter. Adresse: Plaza de San Miguel.

Her bor du

Me Madrid Reina Victoria er et sentralt beliggende designhotell med takterrasse med flott utsikt.

Adresse: Plaza Sta. Ana, 14.

Noen av Madrids palass er omgjort til hotell. I AC Palacio del Retiro kan du bo i en bygning med 50 luksuriøse rom og som er en del av verdensarven.

Adresse: Calle de Alfonso XII, 14.

Vincci Centrum er et boutique hotell i et historisk bygg, med kort gangavstand til Puerta del Sol.

Adresse: Calle de Cedaceros, 4.

Praktisk reiseinformasjon

Komme dit: Norwegian flyr direkte, men du kan også komme deg til Madrid med andre flyselskaper, eller med hurtigtog og buss fra andre deler av Spania. Det går ekspressbuss fra flyplassen

Komme seg rundt: Madrid har metro. Ellers er det buss og taxi.

Annet: Beste tid å reise er gjerne vår eller høst. Sommer blir fort i varmeste laget, og vinteren kan bli kjølig. Turistpass kan være hendig å ha om du skal reise rundt mye med offentlig transport. Les mer på esmadrid.com