FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Spis godt i Trondheim

Av Mette Solberg Fjeldheim06.07.18 09:19

Del saken på:

Trondheim befinner seg nærmest midt i matfatet og det bærer byens restauranter også preg av. Nærheten til havet, bygda og fjellet bidrar til ferske, lokale råvarer på byens mange serveringssteder.

Matbyen Trondheim har en spennende restaurantscene, der du kan du bli med på guidet gourmet-walk eller sjekke ut noen av serveringsstedene på egenhånd. Vi har tidligere tipset om noen av Trondheims koselige kaféer og kaffebarer.

Denne gang skal vi tipse om seks gode restauranter i byen:

Fagn

Fagn er nykommeren som flyttet inn i Credos gamle lokaler i Ørjaveita, og har der startet to restaurantkonsepter: gourmet-avdelingen i første etasje, og den mer uformelle mat og cocktail-baren i andre etasje.

Fagn «tar skrittet rett inn i førstedivisjon blant de norske restaurantene som driver med kokekunst som kunst», skrev VGs matanmelder Erik Fosnes Hansen, og trillet terningkast seks etter sitt besøk der. Selv tok jeg turen opp i matbaren og testet menyen der. En koselig og uformell matbar, med innslag av verden. Adresse: Ørjatveita 4.

NordØst Food & Cocktails

En asiatisk inspirert restaurant på Solsiden, med stor uteservering og spennende fusion med bruk av mye lokale råvarer. Her er det cocktails og norske råvarer med innslag av Østen som gjelder Adresse: MV-kaia 25.

Restaurant Credo

Credo er en råvaredrevet restaurant som startet for 20 år tilbake. Nylig flyttet restauranten ut til den nye bydelen Lilleby, der restauranten nå ligger i en ombygget fabrikk med kunst, grafitti og norske designelementer.

«Restaurant Credo flytter grenser, ikke bare for restaurantlivet i Trondheim, men for norsk kjøkkenkunst», skrev VGs matanmelder Erik Fosnes Hansen etter sitt besøk der. Adresse: Ladeveien 9

Lille Skansen

Et serveringssted som har en av de beste områder for uteservering. Lille Skansen ligger ved seilbåthavna på Skansen, ved enden av den «nye» promenaden som ligger langs fjorden fra Brattøra til Skansen. Adresse: Nedre Ila 2.

Jossa

I samme bygg som Credo finner vi Jossa, et mer rustikk alternativ til Credo. Menyen fokuserer på tradisjonsrik mat fra hele verden. I nabobygget finner vi bakeriet Finnes kafé, som er siste tilskudd i Heidi Bjerkans restaurantkonsept. Adresse: Ladeveien 9

To rom og kjøkken

En kritikerrost og prisvinnende restaurant sentralt beliggende i Trondheim, som fokuserer på økologiske eller biodynamiske lokale råvarer og som har startet sin egen urte- og grønnsakshage på takterrassen. Adresse: Carl Johans gate 5