FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

København: Seks restauranter du bør besøke

Av Ida Elise Eide Einarsdóttir31.01.18 14:49 | Oppdatert: 11.03.19 14:53

Del saken på:

Gourmet på luksushotell, middag høyt over hovedstaden eller hipt i kunsthallen? Det finnes noe for enhver smak i København.

«Det er deilig å være norsk i Danmark», spesielt i storbyen København. I 2017 reiste 212.000 nordmenn til Danmark i perioden mai til juni, viser tall fra SSB. I 2016 fikk også resten av verden opp øynene for Danmark da det danske ordet «hygge» var på alles lepper, blant annet New York Times’.

Denne våren er det nye restauranter som kan friste reisende, blant annet med åpningen av Nomas tredje restaurant. Ellers byr nyåpningene på fantastisk utsikt og gjennomførte konsepter. Dette er seks steder du bør spise på neste gang du er i byen.

Trio: Bli med på toppen av København

Trio har en cocktail-skybar i niende etasje og gourmetrestaurant i tiende etasje. Restauranten ligger på toppen av Axel Towers rett ovenfor Tivoli. Bak står duoen Christian Aarø og Søren Selin som fra før driver AOC med sine to Michelin-stjerner, og gourmet-light-restauranten No. 2.

På Trio får du servert danske råvarer i sesong og viner fra hele verden – utseende på rettene er det heller ingenting å si på. På kjøkkenet står kjøkkensjef Simon Thrane og barsjef er Gobo Hansen, kjent fra cocktailbaren Ruby.

Trio, Axel Towers, Jernbanegade 11, København V

Rastaurant Silo: Flott utsikt

Restaurant Silo, som åpnet i november i 2017, har fantastisk utsikt ifølge kanadiske Nuvo – eller som de selv sier det; «Du kan se hjem». Silo ligger nemlig i 17. og 18. etasje i den gamle DLG-siloen i Nordhavn – bedre kjent som «Hva drikker Mølr-siloen». I dag er siloen omgjort til en moderne boligblokk med det som er blant landets dyreste leiligheter, som et ledd i transformasjonen fra industriområde til ny bydel.

Silo skal imidlertid være et sted for alle. Det har vært utgangspunktet for eier og byggherre Klaus Kastbjerg, mannen bak Restaurant Koefoed og Restaurant Hummer. På Silo har han hele 976 kvadratmeter til rådighet, inndelt i fire avdelinger - nærmere bestemt et loungeområde, cocktailbar, restaurant og takterrasse med vinterhage. Her kan du nyte både lunsj og middag, og rettene – de er lekre og pene å se på, og heller ikke priset stivt.

Adresse: Helsinkigade 29 17 etasje, Nordhavn

Apollo Bar & Kantine: Lunsj, middag og bar

Tidligere i år ble kokk og kreatør Fredrik Bille Brahe utropt til ny restauratør for Kunsthal Charlottenborg. Han står bak supersuksessen Atelier September i Gothersgade, som har fått omtale i blant annet Vogue, New York Times og GQ for å være et av Københavns hippeste steder. De er kjent for sin «avocadomad», ferskpressede juicer og grapefruit «Kyoto-style». Bille Brahe driver også velkjente restaurant Havfruen i Nyhavn.

Som opptakt til åpningen av Apollo Bar blåste han liv i skolens tidligere kantine, som nå under navnet Apollo Kantine serverer rimelig lunsj hver ukedag mellom klokken 11.30 og 14 til både studerende og andre. En knapp måned senere åpnet også Apollo Bar i det tidligere kafélokalet ut mot bakgården. Den fungerer som bar på hverdager fra morgen til sen ettermiddag, og restaurant fra torsdag til lørdag.

Adresse: Charlottenborg, Nyhavn 2

Café Royal: Inspirert av dansk design

Radisson Blu Royal rett ovenfor Tivoli er nærmest for et landemerke å regne i København. Hotellet omtales som «verdens første designhotell», ifølge Wallpaper, og er bygd i 1960 og innredet av Arne Jacobsen. Nå er hotellets Café Royal omdannet til det som skal være en uformell designrestaurant med bistroretter og cocktails.

Stilen er uformell og avslappet med fokus på nettopp design, mer spesifikt Arne Jacobsens «Giraffen», «Mayor»-sofaen og «Dråbe»-stolen som alle har fått nytt liv. Café Royal kan dessuten friste med det som skal være byens mest unike Afternoon Tea med blant annet finger-sandwiches, danske smørrebrød og kaker inspirert Arne Jacobsens design. Cocktailmenyen består av åtte signaturcocktails – alle med navn fra verdenskjente designere.

Adresse: Radisson Blu Royal, Hammerichgade 1, København V

Restaurant Niels: Fransk møter nordisk

Etter det som har vært en tørkeperiode i den danske hotellbransjen åpnes det igjen nye hoteller. Et av de siste tilskuddene er det svenske luksushotellet Nobis, som nylig har åpnet dørene ved siden av Glyptoteket og Tivoli. Restaurant Niels er hotellets gourmetrestaurant, oppkalt etter Niels Wilhelm Gade – den danske komponisten, dirigenten og organisten. Kjøkkensjef er Jeppe Foldager, tidligere kjøkkensjef på Alberto K, og sølvvinner ved Bocuse d’Or.

Som resten av hotellet er både restauranten og den tilhørende cocktailbaren både utformet og innredet med stor respekt for det mektige bygget og dets lange historie – blant annet som Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, men med en moderne skandinavisk touch med lyse tremøbler og lyst skinn. Maten er klassisk og moderne med tradisjonell fransk mat i møte med nordisk gastronomi. Stilen er avslappet luksus, og restauranten har også weekendbrunch med champagne.

Adresse: Nobis Hotel Copenhagen, Niels Brocks Gade 1, København V

Barr: Mat fra ølbeltet

Dette er Nomas tredje restaurant i deres tidligere lokaler i Strandgade på Christianshavn, vegg i vegg med Restaurant 108. Barr tar utgangspunkt i mat- og drikketradisjoner fra det europeiske ølbeltet, det vil si området fra Skandinavia, over Tyskland og Benelux og til de britiske øyer. Barr er nemlig langt fra noen nynordisk restaurant. Ordet «Barr» er et gammelt-irsk ord for avlinger og et gammelt-nordisk ord for bygg – en av hovedingrediensene i nettopp øl.

Det er Thorsten Schmidt i samarbeid med Nomas René Redzepi som står bak restauranten. De serverer klassiske retter i ny drakt sammen med et stort utvalg av både øl, vin og akevitt – alt med utgangspunkt i de siste årenes gastronomiske utvikling i København. Barr vant nylig «Årets øloplevelse» i White Guide 2018, som gis til en restaurant som har utmerket seg ved et særlig ambisiøst arbeid med sitt utvalg av eksklusiv øl.

Adresse: Strandgade 93, København

*White Guide er en restaurantguide over de beste restaurantene i Norden.