FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Rekordbud på superjumboens jomfrutur

Av Robin Stenersen31.08.07 10:45

Del saken på:

(VG Nett) Nettauksjonen av billetter til den første ruteflygingen med Airbus A380 er i gang. Pengene går til veldedighet.


Den 25.oktober tar det første ordinære ruteflyet av typen Airbus A380 etter planen av fra Singapore for å fly til Sydney.

Singapore Airlines blir det første flyselskapet som tar i bruk det nye toetasjers passasjerflyet, og mandag startet selskapet salget av billetter til jomfruflygingen på nettauksjonen eBay.

70.000

Budene for en billett på superjumboens luksusklasse var fredag kommet opp i godt over 70 000 kroner. En billett på business-klasse må en ut med rundt 35 000 kroner for, og auksjonene pågår fortsatt.

- Den første flyturen kommer til å bli en av de mest spennende begivenhetene i luftfartens historie, sa administrerende direktør Chew Choon i Singapore Airlines til AFP da auksjonen ble offentliggjort.

Inntektene av nettauksjonen skal til å gå til et barnesykehus i Sydney, organisasjonen Leger uten grenser og et samfunnsprosjekt i Singapore.

Det to etasjers passasjerflyet Airbus A380 er 73 meter langt og kan frakte over 800 passasjerer med økonomi-klasse innredning. Flyet som Singapore Airlines sender til Sydney er imidlertid annerledes innredet og har «bare» plass til 471 passasjerer.

Auksjonen skal være avsluttet den 10.september.