FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Opplevelsesguide India

26.04.08 11:00

Del saken på:

Reiser du i India må du prioritere. Det tar flere liv å få med seg alt India er en eventyrlig virkelighet. Her er noen av opplevelsesmulighetene.

ALLE HAR SETT DEHLI
# Indias hovedstad. I det gamle Delhi er de levende småbutikkene, mogularkitekturen og fargene fremherskende. Her finner du også spor av mange tidligere Delhier, helt tilbake til den første bosetningen, Dhillika.
# Nye utgravninger i Purana Qila (det gamle fort) daterer f.eks. bebyggelsen der til 100 år f. Kr., dessuten har du flott utsikt over byen derfra.
# I det Nye Delhi kan du oppleve en by konstruert av en mann, den britiske arkitekten Edwin Lutyens som fikk hjelp av Herbert Baker. Den nye byen med store alleer og vakre hager er på en måte snytt ut av en britisk koloni nese, for å si det sånn. Kom deg inn til Connaught Place og begynn utforskningen derfra.

LES OGSÅ:
Utrolige India

POPULÆR TURISTSLØYFE

Kalles blant reisefolket Det Gyldne Triangel. Det dreier seg om en rundreise fra hovedstaden Delhi via Agra med Taj Mahal, til Jaipur, «den rosa byen», som er hovedstad i delstaten Rajasthan.
Det er drøye 200 kilometer mellom byene i dette triangelet. Overfor omtalte Delhi kan sees som legendenes by. Agra er håndverkerbyen der du kan kjøpe gode arbeider i tekstil, treverk eller marmor. Selv om de ikke kommer helt opp mot detaljene i verdens vakreste byggverk: ShahJahans marmorhyllest til sin avdøde kone Mumtaz, Taj Mahal, et av verdens syv underverk.

GUTTA FRA CALCUTTA
Forbindes med verdenskjente kunstnere.
#Kolkata (Calcutta) ligger på østsiden ved Bengalbukta. Byen får ofte negativ omtale. Det er litt urettferdig for den enorme byen som var det britiske Indias første hovedstad. Den kan være en opplevelse både historisk og kulturelt.
# Det at diktere og musikere i verdensklasse kommer herfra, samt en rekke museer og akademier, har gitt Kolkata tilnavnet kulturell hovedstad.

MUMBAY - FESTENES BY
# Er du der i overgangen august/september kan du delta i den mest spesielle; årsfesten for Ganesh, guden med elefanthode.
# Ellers er Mumbai India i et nøtteskall. Her møtes mange folkeslag og kulturer, religioner og språk.
# Det er en industriby med sete for verdens største filmproduksjon. «Bollywood»-filmer handler om kjærlighet, sjalusi. Drama, musikk og dans.
# Navnet Bombay kommer egentlig fra portugisisk: «Bom Bahia» den vakre bukt. Dagens Mumbay er en slags deanglifisering.

GOA - KULTUR OG STRAND
#Goa ligger ved Indias sørvestre kyst mot det Arabiske Hav, litt nord for Kerala og byr på mer enn 100 km strand. Men det er også den perfekte sammensmelting av indisk kultur og portugisiske tradisjoner.
# Goa er et senter for kristendommen i India.

TROPISK ØYGRUPPE
Lakshadweep (eller Lakadivene som det het i gamle dager) er en utrolig vakker gruppe koralløyer. 300 km ut i det Arabiske Hav ligger 12 atoller og 26 øyer, hvorav 11 er bebodd av en befolkning på snaue 50 000. Dette tilhører de siste nesten uberørte og uendrede stedene på jorden.

HIMACHAL PRADESH
#Dette er et økologisk paradis, stedet for folk som liker uteliv, vakker natur og fantastiske sportsmuligheter, rafting, fjellklatring, paragliding eller fiske.
#Dalai Lamas indiske hjemsted Dharamshala (den hellige tilflukt) er egentlig en av 80 fjellstasjoner anlagt på 1800 tallet. Siden tibetanernes åndelige leder har søkt tilflukt der har byen fått ytterligere sterkt buddhistisk preg.

TIBETS FORVÆRELSE
Darjeeling er den mest kjente av fjellstasjonene i Vest Bengal. Egentlig var dette tilfluktssteder for velstående. Her unnslapp de sommerheten. Dette er teland, kjent for sine plantasjer. På grunn av sine mange lamaklostre kalles Darjeeling gjerne Tibets forværelse. Byen ligger på 2130 m.o.h og har en fantastisk utsikt mot Kanchenjunga-fjellkjeden.

(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne linker)