FALSKE ANKLAGER: Utenlandske turister blir arrestert i taxfree-butikker på thailanske flyplasser og må betale tusenvis av kroner for å unngå tiltale og fengselsstraff. Foto: Illustrasjonsfoto

Advarer mot politisvindel på thailandske flyplasser

(VG Nett) Uskyldige turister blir arrestert for nasking på flyplassen og må betale tusenvis av dollar for å bli løslatt.

Både danske, britiske og irske turister har blitt rammet av falske anklager og arrestasjoner i Bangkok og Phuket, og transportminister Sohpon Zarun ber nå flyplassene i landet om å ta affære.

Les også:Ferie-Thailand skal bli tryggere.

Ifølge BBC blir utlendinger arrestert på flyplassene og anklaget for tyveri fra taxfree-området. For å slippe unna tiltale, må de betale flere tusen dollar i «kausjon».

Har du blitt utsatt for noe lignende?Kontakt VG Nett!

Tolk krevde penger

Det britiske ekteparet Stephen Ingram and Xi Lin hevder at de måtte betale 81 500 kroner for å slippe fri, inkludert i dette var et honorar til en tolk som tilsynelatende hjalp dem med saken.

- Tolken tok passene våre og nektet oss å kontakte en advokat eller ambassaden før vi hadde betalt ham pengene, forteller Ingram til BBC.

Les også:Vil fly Thailand-turistene rett til stranden.

Likevel klarte ekteparet å snike seg ut av hotellet og dra til den britiske ambassaden i Bangkok, som satte dem i kontakt med en thailandsk advokat. Han fortalte at de var utsatt for en velkjent svindelmetode, men rådet dem likevel til å betale for å unngå fengsel.

Ikke rør varene

BBC har snakket med den aktuelle tolken, som hevder han hittil i år har «hjulpet» rundt 150 turister ut av arresten. Han hevder at 40 000 av ekteparets penger gikk til kausjonen, mens resten var utgifter for tolkearbeidet han utførte.

Her finner dugratis reiseguidertil hele verden, inkludertBangkok!

Den britiske ambassaden advarer nå folk mot å flytte rundt på gjenstander de kikker på i taxfree-butikken, på grunn av risikoen for å bli arrestert og anklaget for tyveri.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder