LEK: Den siste dagen i Happuklubben er Minsting og Max sammen. Det er blant annet sekkeløp og følge leder rundt på hotellområdet. Foto: Terje Bringedal

Test av Solia på Kreta: Minst tilbud til barna

Hotell Sirios Village i Kato Daratso, på oversiden av Agii Apostoli.

Tilbudet er bra og hyggelig, men lite, i forhold til hva man får inntrykk av på Solias nettside og katalog. Happy-Løven som det er bilde av i katalogen så vi ingen ting til. Bildet viste en koselig løve på størrelse med Bamse hos Star Tour.

VG:s terninger viser 3 prikker


Av hotellene vi testet hadde dette minst tilbud til barna. Dette var også det eneste stedet hvor én klubbleder var alene med barnegruppen.

Andre Kreta-hoteller:
Star Tour:Stort aktivitetstilbud for alle aldersgrupper
Apollo:Barn og fulle folk
Ving:Full fart og stormende jubel

* VG tester Kretas barneklubber

Hotellet: Middelhavsinspirerte bygninger i et stort og grønt anlegg. De fleste gjestene er barnefamilier fra mange land, ikke bare skandinaviske.

Barneklubben:
- På Solias nettsider står det at Happyklubben er åpen seks dager i uken. På vårt hotell var det barneklubb tre dager i uken.
- Klubben er delt i to: Happy Minsting fra 4 til 7 år, og Happy Max fra 8 til 12 år. Vi testet Minsting.
- På to av klubbdagene er det aktiviteter to timer om morgenen og to timer om ettermiddagen. På den tredje dagen er det klubbaktivitet bare én gang.
- Det er én leder, og inntil 10 barn i hver klubb.
- Koster 195 for en uke. Det inkluderer t-skjorte, caps og ryggsekk. - De fleste aktivitetene foregår utendørs på hotellområdet, mye på lekeplassen.
- På hotellet vårt byttet fem svenske unge jenter på med å være ledere for de to Happyklubbene, og å gjøre andre reiselederoppgaver. (Det vil si ny leder hver klubbdag)
- Solia startet med barneklubb sommeren 2007, og er ennå i en prøvefase. Ved avreise ble vi bedt om å fylle ut et detaljert evalueringsskjema om barneklubben.

Leserne diskuterer:Blitt dyrere på Kreta?

Glimt fra Happyklubben:
* Når det står indianeroverfall på programmet samles Minsting-klubben, lager hårbånd med papirfjær og krigsmaling.

Meningen er at barna skal løpe i samlet flokk opp til bassengområdet og skremme foreldrene. Men før de kommer så langt lengter en treåring etter pappa, så lederen må ringe og be pappa komme.

Mens han venter, må treåringen tisse, men siden lederen er alene med barna, får han ikke gått på do før pappa kommer.

En fireåring faller av dumphusken og lander på ryggen i grusen. Lederen trøster, men fireåringen smiler ikke før lederen lover at alle skal få is.

Dermed går de i samlet tropp til butikken og synger «en og to og tre indianere» i stedet for å overfalle foreldrene denne dagen.

* En dag i uken er det skattejakt for de yngste.

* Når det står «overraskelse» på programmet dekker lederne fra begge de to klubbene på lekeplassbordet med brus, sjokoladecookies og kanelboller. Lukas sier «Å, bare usunt! Det liker jeg.»

TRØST: En barneklubbleder skal både lede leken, og trøste når noen slår seg. Silvia trøster en fireåring som har falt av dumphusken. Jenta smiler igjen når hele gjengen får is. Foto: Terje Bringedal

Barneaktiviteter for øvrig:
- Skyggefull lekeplass under trærne.
- Spillavdeling med blant annet airhockey, fotballspill, datakrigsspill og mye annet.

Bra for barn på hotellet:
- Mange skandinaviske barn gjør det lett å få nye ferievenner selv om man ikke er med i Happy-klubben.
- Beste strand av hotellene vi besøkte, selv om den ligger lengst unna.

Minus:
- «Mamma, kan jeg få en Euro?» Spillavdelingen har noen ganske voldelige sloss-spill, som femåringer gjerne vil bruke mynter på.
- Ingen badevakt. (Bassenget åpent fra 8,30 til 20,00.)

Lukas sier:
- Jeg vil spille mer! Kan jeg få en euro til?

SOLIA SIER: - Jeg er enig i at klubbene der det er flere barn og flere ledere fungerer best. Tilbudet kan nok variere noe fra sted til sted. Vi er relativt ferske i denne sammenhengen, og Happyklubben er i kontinuerlig utvikling. I disse dager holder vi på med den endelig planlegging for neste sesong.

Kreta er det siste stedet vi har fått barneklubb, og tilbudet på hotell Siros Village er nok ikke ferdig utviklet ennå. På Mallorca, Rhodos og i Tyrkia er det bedre etablert. Og Happy-løven skal være til stede. Jeg vet ikke hvorfor den ikke var på Kreta i august, sier direktør i Solia, Gunder Moe.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder