FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Gode opplevelser i Nice

Av Hege Lyngved Odinsen23.04.11 14:00 | Oppdatert: 23.04.11 14:21

Del saken på:

Staselige Nice gir deg alt du kan forvente av en storby - og småbysjarm og badeferie på toppen.

Her får du shopping, natteliv, restauranter, kunst og kafeer i skjønn forening, men du er aldri langt unna sentrum og havet, eller små og spennende smug du kan hygge deg i. Beliggenheten til byen står absolutt til meningsbetydningen på engelsk, der den ligger omkranset av det glitrende Middelhavet.

For barnefamilier:

**På høyden mellom gamlebyen og den gamle havnen ligger vakre Le Chateau. Det er tre hundre år siden det lå et slott her, men nå valfarter folk hit for å besøke parkområdet som blant annet har fossefall og lekeplass - og flott utsikt utover Nice, fjellene og havet rundt. Sprekinger går opp trappene fra gamlebyen, eller du kan ta heis fra Rue des Ponchettes ved foten av Bellandatårnet.

**Bading er gøy - prøv en svømmetur fra bystranda. Vær obs på at stranda kan være brådyp og at det er rullesteinstrand, husk badesko! Vil dere ha bedre badeforhold kan dere sjekke inn på en privat strand eller ta taxi til Mala Beach - beskrevet av Traveller Magazine som en av Cote d'Azurs fineste strender.

**Du er i Frankrike hvor god mat er veien til lykke. Et kokkekurs hvor både barn og voksne kan lære å lage god mat sammen er morsomt. Sjekk ut www.cuisinesurcours.com

LES OGSÅ: Canyoncamping i Provence

For romantikere:

**Ta lunsj på en av de mange restaurantene på stranda. Sjømat, hvitvin, middelhavsbrus og solskinn - garantert en god ramme for flørt og moro hvis du er sammen med en du liker ekstra godt.

**Båttur til den tidligere fangeøya Sainte-Marguerite - ta med lunsjkurv med bagetter, ost, jordbær og champagne, gå i land på øya og finn et egnet sted for lunsj.

**Blomster- og grønnsaksmarkedet i Cours Saleya har et imponerende utvalg av markens grøde. En rusletur blant nydelige blomsterdufter her er en fryd. Rundt markedsplassen finner du et stort utvalg av kafeer og konditorier.

HVA ER DINE BESTE NICE-TIPS? Del de med VGs lesere nederst i saken!

Her spiser du godt:

**På restauranten Les Pêcheurs får du fersk fisk og sjømat i alle varianter, både klassiske retter som fiskesuppe og mer vågale kombinasjoner orientert mot asiatiske smaker.

**Prøv en matbit på det legendariske stjernehotellet Negresco. På restauranten Le Rotondo får du god mat til en overkommelig pris, men går du hit er det først og fremst for å oppleve Negrescos overdådige stjernestemning. Unngå slaskete klær dersom du ikke er verdensberømt.

**Sjømat er stort i Nice, gå på en restaurant i gamlebyen som serverer de store fatene med alt du kan drømme om av skalldyr: Østers, blåskjell, sjøsnegler, krabber, kreps, hummer og skjell av alle slag.

LES OGSÅ: Her spiser du alle best i europeiske storbyer

REISEPANELET: Sykkeltur i Frankrike

For den aktive:

**Joggetur en tidlig morgen langs den berømte Promenade des Anglais.

**Prøv en byomvisning på sykkel. Miljøvennlig, trim og hygge på en gang. http://www.nicecycletours.com/

**Gamlebyen begeistrer alle med sine trange smug og brentfargede hus. Ta en spasertur i de snirklete gatene og besøk små restauranter, konditorier, ostebutikker som ligger som perler på en snor. Et besøk i Palais Lascaris er også å anbefale.

REISEREPORTASJE: Varmt i vinter-Nice

Uteliv / underholdning:
**Hvorfor ikke gå på jazzbar med livemusikk? På Shapko får du både jazz, RnB og soul - groovy!

**I Nice finner du et eget museum for Marc Chagall. Modernistisk bygning med imponerende og store verk av den verdenskjente kunstneren - verdt en kunstpause!

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!