FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Russisk flørt er millionbutikk

Av Rune Thomas Ege14.01.07 09:45

Del saken på:

(VG Nett) I flere dager boltret 24 russiske journalister seg i den norske fjellheimen. Slikt blir det god reklame av.

Presseturer gir gratisreklame for 300 mill.

I alle fall hvis en skal tro avisen Hallingdølen, som spurte de russiske journalistene om de følte seg forpliktet til å skrive positive reportasjer etter oppholdet i Hemsedal.

- Klart det! Vi skal bare skrive fint om Hemsedal, sier Vladimir Chuvilin, journalist fra avisen Gazeta.

Russerne er langt fra alene. Hvert eneste år kommer om lag 700 utenlandske journalister på betalte presseturer til Norge.

- God investering

- Det er mange måter å regne ut verdien av slike besøk på. Vi regner ut fra hva annonser tilsvarende reportasjene hadde kostet oss. Da er disse turene verdt mellom 250 og 300 millioner kroner i året. Så du kan jo si at det er vel investerte penger, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge til VG Nett.

Sammen med 23 kolleger, blant dem journalister fra et babymagasin og en skribent som angivelig jobber utelukkende med stoff om alkohol og tobakk, har Chuvilin kost seg med skikjøring, afterski og snøskuterkjøring i alpinbygda de siste dagene, skriver Hallingdølen.

Blant baby- og tobakkjournalistene finnes også journalister som jobber i snøbrettmagasiner, bransjeblader og flere reiselivsmagasiner. Turen er et spleiselag mellom næringslivet i alpinbygda og en russisk turoperatør.

- Vellykket

- Det har vært veldig vellykket, og vi fikk en fin gjeng med sporty, skiinteresserte og nysgjerrige gjester, sier markedssjef Odd Holde ved Hemsedal turistkontor til Hallingdølen.

- At vi har fått markedsføring verdt over én million kroner, er helt sikkert. Det er klart at vi ikke hadde maktet å annonsere så mye som verdien av de redaksjonelle artiklene, sier han til avisen.

Og journalistene er svært fornøyde:

- Vi har hatt en veldig fin dag! Det var fint med litt snø, for i Moskva bare regner det, flirer Chuvilin til Hallingdølen.