FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Julefly til julemarkedet i Hamburg

07.12.05 19:30

Del saken på:

Som de fleste tyske byer er også Hamburg, halvannen times direkteflyging fra Oslo, en koselig juleby med julemarked på rådhusplassen.

Andre julemarkeder:

Amsterdam: Du finner broer og husbåter pyntet med tente julelys, flytende blomstermarkeder og Dam-plassen full av boder, musikk og skøytebane.

København: Julefestivalen i Tivoli med millioner av lyspærer i trærne varer til julaften. Du kan blant annet levere ønskelisten din til julenissen og reinsdyret Rudolf, gå på skøyter, titte og smake i de 60 markedsbodene - og se «Nøtteknekkeren».

Wien: Foran rådhuset er det boder med håndlagde gaver, og du kan ri på ponnier. Egen julelandsby ved slottet Schönbrunn. Hver dag åpnes en ny «luke» i julekalenderen, som utgjøres av vinduene i rådhuset.

Salzburg: Gammeldags julemarked, Mozart-konserter og julesanger slik de virkelig skal synges.

Krakow: Tradisjonelt julemarked på torget i gamlebyen med salgsboder og gløgg med no' godt i.

Caen: Gastronomiske delikatesser preger det vakre julemarkedet på Place du Theatre i den franske byen Caen i Normandie.

Stockholm: Byens mest populære julemarked er på stortorget i Gamla Stan, rett ved slottet. Det du ikke finner til gavebordet her, kan du finne i designersjappene inne i Gamla Stans smale gater.

Lübeck: Kaller seg Nord-Europas juleby - med tilbud deretter... Berlin: Mer enn 50 julemarkeder bare her - blant annet Weinachtsmarkt am Opernpalais, Weinachtsmarkt City (ved Gedächtniskirche) og Alexanderplatz.

Nürnberg: Et av Tysklands berømte julemarkeder trekker to millioner besøkende i året.

München: Skøytebane, 30 meters julegran og 140 markedsboder på torget foran byens flotte, gotiske rådhus. Varm deg med en pølsetallerken i rådhusets kjellerrestaurant.

Köln: Har seks julemarkeder - et av dem er foran katedralen.