FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Turistreglene du må vite om i Roma

Av Jennifer Berg Eidebo, Aftonbladet12.06.19 10:21 | Oppdatert: 12.06.19 11:06

  Del saken på:

  I Roma er det innført forbud mot å sprade rundt i bar overkropp, forsøple når du spiser og bade i fontener. Målet er å få kontroll over turistenes dårlige oppførsel i byen.

  The Telegraph er en av avisene som skriver om de nye oppførselsreglene. De innebærer blant annet at man ikke får gå rundt med bar overkropp i byen, eller bade i historiske fontener.

  Ifølge The Local er målet med reglene å få bukt med turistenes dårlige oppførsel.

  – Til Roma er alle velkomne, men det betyr ikke at man skal tolerere dårlig oppførsel eller at noen skader byen vår, sier borgermester Virginia Raggi, ifølge The Telegraph.

  Leppene får ikke berøre metallet

  Reglene betyr også at besøkende ikke lenger får ta med kofferter eller barnevogner til historiske monumenter som Spansketrappen, eller la leppene berøre metallet når de drikker fra offentlige fontener.

  Det er heller ikke tillatt å spise snacks på en søplete måte på offentlig sted. Folk som kler seg ut som romerske soldater og lar turister ta bilde av seg for penger, forbys nå å jobbe på steder som Colosseum og Trevi-fontenen.

  Nye regler som berører folk som bor i byen, er forbudet mot å henge ut vask på snorer som strekker seg mellom to hus. Det samme gjelder forbudet mot å synge eller spille musikk i lokaltrafikken.

  Turister som bryter reglene og oppfører seg dårlig, kan forbys å bo i området hvor regelbruddet har skjedd. Noen overtredelser kan føre til bøter, for eksempel det å gå barbent eller bade i fontenene.