Tre personer ble drept i går

UD ber nordmenn holde seg unna Bangkok

(VG Nett) Bangkok er et populært turistmål for svært mange nordmenn. Nå ber Utenriksdepartementet nordmenn om å holde seg unna den thailandske hovedstaden.

Det har den siste tiden vært mye uro i Thailands hovedstad Bangkok, og senest i går gikk det av en rekke eksplosjoner. Minst tre ble drept da.

Fraråder

Uroen er nå så stor at norske myndigheter ber nordmenn holde seg unna Bangkok.

- På grunn av den spente situasjonen i enkelte områder av Bangkok fraråder vi reiser til Bangkok som ikke er strengt nødvendige, sier Ragnhild Imerslund, underdirektør i UD, til VG Nett.

Hun understreker at reiserådet ikke gjelder reiser som går via Bangkoks internasjonale flyplass.

- Nordmenn som allerede befinner seg i Bangkok oppfordres til å utøve stor grad av aktsomhet og holde seg unna områder hvor demonstrasjoner pågår, følge med i media og lytte til råd fra lokale myndigheter. Dersom vold bryter ut, oppfordres nordmenn i området til å holde seg hjemme eller på hotellet, sier Imerslund.

Mange nordmenn ferierer også på øyene langs Thailands kyst, og Imerslund ber også disse være forsiktige.

- Vi kan ikke utelukke at demonstrasjoner vil skje også i andre byer, og nordmenn oppfordres derfor til å holde seg unna større folkemengder i hele Thailand, sier Imerslund.

Også svensk UD ber sine borgere holde seg unna Bangkok.

Det finnes ingen oversikt over hvor mange nordmenn som oppholder seg i Thailand nå, men det er ikke høysesong for reiser til det asiatiske landet, ifølge Norges ambassadør Merete Brattested.

Les mer på den norske ambassadens nettsider.

Hørte smell

I går var to nordmenn, Søren Hornun (20) og Kim Hansen (20), i nærheten av dramaet som skadet 75 og drepte tre.

- Vi så store politi-lastebiler langs veiene. Demonstrantene hadde bygd en to meter høy mur av bildekk med et slags bambusskjold på toppen. Rødskjortene sperret seg inne bak bildekkmuren, sier Hornun på telefon fra Bangkok til VG Nett.

De to norske guttene var i en taxi på vei til en restaurant da de havnet mellom demonstrantene og politifolkene.

- Det var skummelt da vi kjørte mellom demonstrantene. Jeg turte ikke ta opp kameraet i frykt for at de skulle komme inn i bilen, sier han.

Henter hjem passasjerer

SAS er nå i ferd med å hente hjem passasjerer som er strandet i Bangkok grunnet askeskyen.

- Disse er de siste vi har igjen å hente hjem etter problemene med flytrafikken den siste uken, sier informasjonssjef i SAS, Knut-Morten Johansen.

I nærmeste fremtid vil flytrafikken gå som normalt for SAS til Bangkok. De vil ikke innstille flyvninger som en følge av urolighetene i den thailandske hovedstaden.

- UD kommer med en anbefaling om ikke å reise til Bangkok, og ikke et forbud. Og vi har ikke fått noe pålegg om ikke å fly. Derfor er det opp til de enkelte passasjerer å avgjøre om de skal reise eller ikke, sier Knut-Morten Johansen.

Kan booke om

Knut-Morten Johansen i SAS informerer også om at passasjerer som har bestilt fly med SAS til Bangkok før 23. april, som gjelder reise med avgang til og med 30. april, kan booke om til en annen avgang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder