FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
TOPPER: Sjømannskirken på Gran Canaria registrerte 1235 besøk under fjorårets julefeiring. Her et bilde fra et av arrangementene. Foto: Sjømannskirken

Syden-kirken populær i julen

Av Robin StenersenPublisert: 30.11.2007

Del saken på:

(VG Nett) Et besøk til sjømannskirkene er populært blant nordmenn som tilbringer julehøytiden i utlandet.

Annonse

I fjor registrerte de 32 sjømannskirkene 7676 besøk bare på julaften. Sjømannskirken på Gran Canaria er øverst på besøksstatistikken, som den har vært tidligere.

I fjor ble det registrert 1235 besøk på sjømannskirkens arrangement på julaften, og hele 1030 deltok på julegudstjenesten.

Annonsørinnhold
Reise

- Julen en hektisk, men på sjømannskirken er det mest koselig og veldig mye hygge. Vi prøver å skynde oss litt sakte denne tiden, forteller sjømannsprest Morten Høst til VG Nett.

HAR DU FEIRET JULEN I UTLANDET? FORTELL OM DIN BESTE JULEFEIRING UTENFOR NORGE! SEND TEKST OG BILDER HER!

Sjømannskirken er blitt stadig mer populær for de som skal gifte seg, og denne julen har Høst og kollegene ni vielser innimellom alle julearrangementene.

Kommer år etter år

En av årsakene til at så mange kommer på julebesøk til Syden-kirken er det gode klimaet.

- Mange nordmenn reiser hit for å feire jul i varme strøk. Hit kommer også barnefamilier og enslige som søker et fellesskap. Og selvsagt kommer i tillegg mange fastboende nordmenn, sier Høst som selv gleder seg til et tett juleprogram.

For mange er sjømannskirken en fast tradisjon når de er på ferie.

- Mens en god del av de fastboende reiser hjem for feiringen, ser vi at en god del av de nordmenn som reiser til Gran Canaria fast for å feire jul, også kommer til oss år etter år.

Besøket i julehøytiden og høysesongen er blitt så stort at sjømannskirken flytter flere av arrangementene til den katolske kirkens lokaler på Gran Canaria. For flere arrangementer er en nødt til å sette grenser for antall besøkende.

Men nå kjøper sjømannskirken på øya ny kirke, så neste julefeiring blir i egne lokaler.

Her er de mest besøkte sjømannskirkene julaften 2006:

1. Gran Canaria: 1235
2. Torrevieja: 866
3. Alicante: 739
4. New York: 534
5. Dubai: 345
6. San Francisco: 311
7. Costa del Sol: 300
8. Houston: 298
9. Pattaya: 290
10. København: 274

FULLE HUS: Sjømannskirken på Gran Canaria (bildet) har så stort besøk i julen og i sesongen at de må legge flere arrangementer til den katolske kirken. Men nå skal kirken få nye lokaler. Foto: Sjømannskirken