FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norges beste hotellfrokost - for 8. gang

Av Dag Fonbæk 23.10.13 11:34 | Oppdatert: 23.10.13 13:30

Del saken på:

Best av 400 norske hoteller - igjen. For 8. året på rad stakk Rica Nidelven Hotel i Trondheim av med prisen for landets beste hotellfrokost.

- Ingenting er bedre enn å være på et vinnerlag, sier en lettet og glad hotelldirektør Bjarte Gjerde til VG.

- Førsteplassen for 8. året på rad bekrefter vår posisjon som
Norges frokosthotell nr. 1, sier Gjerde, som lovpriser sine medarbeidere som dag etter dag står knallhardt på for gjestene, lidenskapelig opptatt av å utvikle hotellmat-konseptene, som han sier.

- En bragd

Hotell- og restaurantbransjen er imponert:

- Når man vinner frokostprisen for 8. året på rad, vil jeg nesten si det er en ekstraordinær bragd, siden jeg vil tro at juryen leter ekstra godt etter noen som kan true Ricas hegemoni, sier redaktør Hans Kristiansen i fagbladet Hotell, Restaurant & Reiseliv til VG.

Norske hoteller satser ekstra hardt på frokostene sine, og er på Europatoppen:

- Å vinne konkurransen om Norges beste hotellfrokost er en bragd. Norge trenger konkurranser som bidrar til å løfte overnattingsproduktene våre, sier Bernt Bucher-Johannessen i lokalmat- og overnattingsorganisasjonen Hanen - selv restaurantgründer med bakgrunn fra Hvalstrand bad samt Sult og Tørst på Grünerløkka i Oslo.

Hemmelige dommere
VG holdt Rica Nidelven som soleklar favoritt igjen i år, men da vi snakket med hotelldirektør Gjerde for en måned siden var han fryktelig spent:

- Vi aner ikke hvem dommerne er eller når de er på besøk hos oss, sier Gjerde. 1. oktober ante han ikke engang om dommerne hadde besøkt hotellet hans i år.

«Twinings Best Breakfast» er å betrakte som et uoffisielt Norgesmesterskap i hotellfrokost.

Det er mat- og drikkeleverandøren Haugen-Gruppen som i samarbeid med te-dynastiet Twinings står bak den årlige frokostkåringen «Twinings Best Breakfast».

Anonyme dommere har i løpet av året besøkt mer enn 400 norske hoteller på jakt etter den beste hotellfrokosten.

Mat-presentasjon

Juryen vurderer ikke bare maten, men også hvordan den serveres, presenteres, og hvordan hotellgjestene informeres om hva de får å spise. Selve frokostsal-atmosfæren er også viktig.

Hos Rica Nidelven opererer opptil 5-6 kokker ute i landskapet blant spisegjestene, noe hotellet åpenbart skårer godt på.

Finalistene

Til finalen i årets frokost-konkurranse gikk

* Rica Dyreparken Hotel, Kristiansand
* Rica Airport Hotel, Sola
* Solstrand Fjordhotel, Os
* Nythun Fjellstue, Fagernes
* Rica Sunnfjord Hotel, Førde
* Rica Nidelven Hotel, Trondheim
* Britannia Hotel & Spa, Trondheim
* Rica Hell Hotel, Værnes
* Rica Ishavshotel, Tromsø
* The Thief Nordic Choice Hotel, Oslo
* Grand Hotel Rica, Oslo
* Thon Hotel Opera, Oslo
* Refsnes Gods, Moss

Syv av 13

Med syv av 13 finalister tok Rica-kjeden godt for seg av premiebordet i årets hotellfrokost-konkurranse - ihvertfall hva prestisjen angår.

Kjeden har bevisst satset på matstellet og lokale råvarer, og samarbeider blant annet med Kokkelandslaget for å få fram gode talenter og knoppskyting over hele landet.

Satsingen på mat har vist seg å være smart. Ferske gjeste-undersøkelser viser at betalingsvillige hotell- og restarantgjester ønsker seg mer smakfull lokalmat, bare den blir gjort tilgjengelig for dem.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!