FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Slik gjemmer du pengene for lommetyven

Av Mona Langset30.09.12 09:18

Del saken på:

Uansett om du skal på storbytur i høst eller til eksotiske reisemål i vinter, er det lurt å gjemme kredittkort, penger og kontanter på steder tyvene ikke så lett får tak i dem.

Lommebøker i vesker og bukselommer er lette bytter for fingerferdige tyver.

Og fingerferdige tyver er det mange av i en del av Europas mest populære storbyer. Spania og Barcelona ligger på tyveritoppen.

VG Nett kunne nylig fortelle at mobiltelefonen topper Europeiske reiseforsikring statistikk over tyverier, mens lommeboken kommer på en god andreplass.

Men du kan gjøre det vanskeligere for tyvene ved å gjemme penger for eksempel på leggen, rundt magen eller i BH-en.

Reiseutstyrsbutikkene har et stort utvalg effekter nettopp for dette formålet.

Se et utvalg av dette lenger ned på siden.

- Det viktigste når det gjelder tyveri og ran er å spre pengebeholdningen, både på kroppen og i bagasjen. Om du har noe skjult under klærne, er det smart å samtidig ha en synlig mageveske eller lommebok med vekslepenger. Hvis du blir ranet må du ha ting å gi fra deg, og da kan du gi fra deg det som synes. Det vil si aldri mer enn det du har råd til å miste, sier Aleksander Gamme.

Han har reist mye rundt i verden, både som vanlig backpacker og på fysisk utfordrende ekspedisjoner. I dag er han en av tre eiere av Chillout Travel Centre i Oslo.

Både på Chillout og i reiseutstyrsbutikken Handysize, samt reisebokhandelen Nomaden, er ulike varianter av magebelter de mest solgte produktene for sikker oppbevaring av penger på tur.

- Damer kjøper gjerne et usynlig magebelte til å ha under klærne, mens menn oftere kjøper belter som ser ut som vanlige belter, men med en hemmelig glidelåslomme på innsiden, sier Gamme.

- Det mest populære magebeltet hos oss er av silke, og finnes i sort og hudfarge. Det er ganske flatt og synes ikke under t-skjorten, forteller Kristian A. Harlem hos Handysize.

Hos Nomaden selger de også en del skuldervesker med stålnettting i foret og stålwire i skulderstroppen.

- Disse produktene gjør det vanskelig for tyven. Det går ikke an å kutte over skulderremmen og det er heller ikke mulig å snitte opp vesken med kniv for å lure ut lommeboken, sier butikksjef Raymond Haase i Nomaden.

Her er noen produkter vi har funnet i tre Oslo-butikker. De samme - eller lignende - produkter finnes i reiseutstyrsbutikker over hele landet.

SILKEMAGEBELTE
Magebelte til å ha rett på huden, laget av silke. Det mest populære pengegjemmeproduktet hos Handysize. Finnes i sort og hudfarge. 279 kr (Handysize)

VANNTETT MAGEBELTE
Magebeltet du kan bade med. Dette er vanntett ned til fem meter. Brukes blant annet av livvaktene på strendene i Los Angeles og kystvakten i Japan. Aquapack: 299 kr. (Handysize)

USYNLIG UNDER
Liten myk bommulsveske som nærmest blir usynlig når den bæres under genseren. Laget av polyester. Plass til pass og penger. 149 kr (Handysize)


BUKSELINNING-GJEMME
Den kalles Clip Pouch, og når den dyttes helt innunder bukselinningen blir den vanskelig å få tak i for langfingrede personer med uærlige hensikter. 129 kr (Handysize)


BH-GJEMME
Damer kan gjemme pengene på puppen med denne lille komfortable silkepungen fra Eagle Creek som kan festet i BH-stroppen eller i en singlet under genseren. Finnes i sort og hudfarge. 99 kr (Chillout)

PENGEBELTER
Belter med glidelåslomme til penger på innsiden finnes i mange varianter i alle butikkene. Dette er et Lifeventure (stripete) til 169 kroner, og et sort GO Design Money Belt i skinn med metallspenne til 249 kr. (Chillout)

LEGGVESKE
Ingen vil noen gang få vite at du har en leggveske med penger festet under langbuksen før du tar den av deg. Finnes i flere varianter i alle butikkene. Denne er fra Eagle Creek. 139 kr. (Chillout)


FLATT UNDER KLÆRNE
Denne ultralette myke vesken kan festes rett på magen, og vil være lite synlig under t-skjorten. Chillouts eget merke. 99 kr. (Chillout.)


TRANSPORTABEL SAFE
Reisesafen PacSafe Travelsafe er polstret med wirenett. Med den medfølgende wireren og hengelåsen, kan den låses fast i for eksempel rørene på badet når du forlater hotellrommet, eller i bena på solsengen når du bader. Kjekt å ha for de som bor på billige hoteller uten safe, eller for eksemepel er på seiltur.
Finnes i en stor 12-litersvariant som har plass til både laptop og speilreflekskamera, til 799 kr.
Denne er på 2,5 liter har plass til ipod og kompaktkamera. 399 kr. (Nomaden)

TYVERISIKKER SKULDERVESKE
Vesken Packsafe Slingsafe har stålwire i skulderstroppen slik at ingen kan kutte over den og stålnetting i veggene, slik at det er umulig å snitte den opp med en kniv for å fiske ut lommeboken. Glidelåsene har ekstra sikkerhet, slik at de ikke kan åpnes uten at du merker det. Litt klønete for brukeren, men desto vanskeligere for tyven, sier Pia Cecilie Zelow. 434 kr (Nomaden).

LOMME UNDER ARMEN
Den tynne mikrofibervesken fra GO Design bæres i en stropp på skrå over brystet, godt skjult under klærne. Dermed er det ikke mulig for tyver å skjære over remmen bak i nakken slik man kan risikere med en vanlig pengepose. Plass til pass og penger. 169 kr. (Nomaden)

PENGENE I BÅND
Når lommeboken er festet til beltestroppen med en solid lenke, kan ingen prøve å rappe den uten at du merker det. GO Design. 149 kr (Nomaden)

Flere lignende produkter finnes i nettbutikkene Handysize.no, Chillout.no og Nomaden.no