FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Tidlig vinter har skapt nytt reiselivsprodukt på Svalbard: Snøscooter i blåtimen

Av Mona Langset23.10.15 20:48

Del saken på:

Det blå skumringslyset omslutter snøscooterne på vei innover Adventsdalen på Svalbard. Vanligvis er det ikke nok snø til å arrangere safarier så tidlig på vinteren.

– I år kan vi starte snøscootersafariene en hel måned tidligere enn vanlig. Det gjør at vi kan kjøre i det helt spesielle skumringslyset som inntreffer ved inngangen til mørketidsperioden i oktober, forteller salgsdirektør i Spitsbergen Travel, Eskil Solberg.

Siden de har kunnet starte sesongen før det ble helt mørkt, har de opprettet et helt nytt produkt, «Snøscooter i blåtimen,»

Annonsørinnhold

Fine fotomotiver: Svalbard-bilder til hele verden

Vanligvis starter snøscootersafariene innover Adventdalen i slutten av november, på et tidspunkt da det er helt slutt på dagslyset.

– Da er det helt mørkt, og vi kjører snøscootersafari etter dagsnordlyset, forteller Solberg.

I desember og begynnelsen av januar er det mørkt hele dagen. I slutten av januar begynner dagslyset å komme tilbake, og i februar inntreffer det samme blålyset som i oktober.

Les også: Derfor reiser vi til Svalbard som aldri før

Selv om 60 prosent av Svalbard er dekket av snø hele året, og det er flere breer, er klimaet rundt Longyearbyen forholdsvis mildt. Derfor er det ikke mulig å kjøre snøscootersafarier derfra før snøen har lagt seg.

– Så det at vi kan sette kursen innover Adventdalen med første turistgruppe på skikkelig snø allerede lørdag, er helt spesielt. Sesongen vil vare helt til slutten av mai, så dette blir en lang og god sesong, sier Eskil Solberg.

Drømmejobb: Lever ut drømmen som Svalbard-guide