FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit reiser du for å stresse ned

Av Camilla Jorddal22.12.17 14:01 | Oppdatert: 17.01.19 17:28

Del saken på:

Drøm deg bort til avslappende strender, velværereiser og fine hoteller.

Vi har alle behov for å slappe av innimellom, og vi har alle forskjellige måter og senke skuldrene på. Være seg til varmere land og vakre strender eller til islandsk natur og yogareiser.

Her har VG reise plukket ut fem reisemål hvor du kan nyte late dager, enten du vil planlegge neste feriemål eller bare drømme deg bort.

Phuket, Thailand

Thailand er et av nordmenns mest elskede reisemål og vi går aldri lei, virker det som. Bangkok troner som nordmenns feriefavoritt rundt jul og nyttår, men for å senke skuldrene er det derimot en annen destinasjon som gjelder. Phuket huser noen av Thailands mest populære strender og har flere fantastiske resort. Der kan du nyte late dager på moderne hoteller, spa og restauranter. Er du kommet for å slappe av, styr gjerne unna Patong som er kjent for yrende natteliv.

Bali, Indonesia

Ingenting får nordmenn til å slappe av som tropisk klima, og da er Bali den ultimate plassen. Bali er ikke bare et reisemål, det er en stemning. Her er du omgitt av palmer og vakre grønne vekster mens du lever det glade liv på et vakkert hotell. Å gå rundt barfot på en deilig sandstrand gjør at du glemmer hverdagslivet hjemme. Vær obs på regntiden og ikke bli sjokkert om det plutselig høljer ned på en solskinnsdag – det gir seg fort.

Den blå lagune, Island

Det er kanskje Islands største turistattraksjon, men dette er den ultimate velværeopplevelsen med islandsk natur som bakteppe. Blue Lagoon ble dannet i 1967 under driften på et nærliggende geotermisk kraftverk. I årene som fulgte begynte folk å bade i det unike vannet og i dag er Blue Lagoon et av verdens mest kjente velværeanlegg. Her kan du senke skuldrene, ta egenbehandling med den hvite ansiktsmasken Silica Mud Mask, en hvit ansiktsmaske som gjør huden mykere, eller bestille en massasje som utføres i vannet.

Kapp Verde

Kapp Verde er ditt nye øyparadis. Kilometervis med strender, sol 350 dager i året og et klima du vil sette pris på, uansett sesong. Dette er øya hvor du kan vandre timevis på stranden, lese en bok under parasollen og «bare være» på ferie. Sjekk inn på «all inclusive»-hoteller, la tankene hvile og bekymre deg kun over om du har med nok solkrem eller ikke. Det er også fantastiske naturopplevelser på øya, alt fra fotturer til dykking.

PS. Du må ha visum for å reise hit.

Yogareiser

Yoga, mindfulness og juice-detoxer. Treningsreiser er populært og yoga er høyt opp på listen. I de vakreste omgivelser kan du komme i kontakt med ditt indre jeg, spise sunt og hvile ut. I den digitale og hektiske hverdagen er det kanskje akkurat det du trenger, et sted som lar deg puste skikkelig – både på inn- og utpust.

Både Ving, Jomfrureiser, TUI og Apollo tilbyr velværereiser med yoga. I tillegg finnes det mange mindre aktører.