FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit reiser nordmenn på høstferie

Av Malene Emilie Rustad17.08.18 15:10 | Oppdatert: 04.09.18 13:06

Del saken på:

De mest populære destinasjonene i år er London, Kreta og Mallorca, ifølge flyselskapene.

En undersøkelse fra Virke Reise viser at 34 prosent planlegger å ta høstferie i år. Hele 54 prosent av disse velger å reise utenlands, mens det er en nedgang på fire prosent fra i fjor.

Flere nordmenn legger ferien til en privat hytte, campingplass, eller hotell i høst. En fersk måling fra SSB viste at antall norske hotellgjester i år har steget med åtte prosent sammenlignet med i fjor.

Slunken lommebok? Her er tipsene til miniferie i høst.

Høstferien i storby

Hos Norwegian har flere nordmenn sikret seg utenlandsturen tidlig. Øverst på listen over bestillinger i høstferien ligger storbyen London, etterfulgt av Alicante, København, Stockholm og Malaga.

– Videre er Nice, Berlin, Barcelona, Roma og Praha på listen over topp ti steder nordmenn har bestilt ferien til, sier presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsen.

Hos SAS topper også storbyene lista.

– De europeiske hovedstadene som Paris og London topper lista, men det er også økende popularitet til New York og Boston. Vi ser også at mange vil forlenge sommeren med reiser til sydendestinasjoner rundt middelhavet, sier Knut Morten Johansen, pressesjef i SAS.

Nordmenn trekkes mot varmere strøk

Hos charterselskapene er Spania og Hellas på toppen som vanlig. Nora Aspegren fra TUI mener det ikke er tvil om at nordmenn har tenkt seg sydover i høstferien.

– Vi har solgt 30 prosent flere reiser i år sammenlignet med samme periode i fjor. Topp fem hos oss er Kreta, Rhodos, Mallorca, Kypros og Tyrkia. Vi ser en sterkest vekst i reiser til Tyrkia i høst, sier Aspegren.

Mallorca er den mest populære destinasjonen hos Ving, etterfulgt av Gran Canaria, Kreta, Rhodos og Kypros.

– I skolens høstferie er det familiehotell som gjelder, og bestillingene til topp fem-lista i høst er pakkereiser, opplyser informasjonssjef Siri Røhr-Staff.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.