FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Seks spisesteder du må innom i Dublin

Av Trine Jensen-Burke06.04.18 14:52 | Oppdatert: 23.04.18 11:33

Del saken på:

Skal du på tur til Dublin er dette spisestedene du må sjekke ut.

Dublin har mye å by på, også når det gjelder mat. Enten om du vil kombinere pub-turen med et bedre måltid, spise en deilig brunsj, ha en romantisk middag eller er sugen på en skikkelig god pizza.

Her er seks spisesteder med god mat.

Host

Bydelen Ranelagh ligger like sør for sentrum, og du kommer deg enklest og rimeligst dit med trikken – Luas. Her ligger restaurantene og barene som perler på en snor nedover hovedgaten, og du vil lett kunne tilbringe en ettermiddag eller kveld her med en «pub crawl» fra bar til bar.

Om du er sulten, bør du ta turen innom nyåpnede Host, hvor du opplegget er litt tapas-inspirert og du bestiller flere små retter som er ment til å deles.

The Winding Stair

Oppkalt etter et dikt av William Butler Yeats, denne gamle og eksentriske bokhandelen like ved elvebredden har en hemmelighet: En skikkelig romantisk og unik restaurant på toppen.

To tips: Forsøk å få tak i et vindusbord og ikke forlat restauranten uten å ha prøvd blåskjellene de serverer.

Dollard & Co.

Dette er en slags hybrid mellom matmarked, delikatessebutikk, kafé og restaurant. Gigantiske Dollard & Co. er perfekt for en rask matbit om sulten kommer smygende på.

Her finner garantert alle noe som smaker, og du vil helt sikkert la deg friste til å kjøpe med deg noe hjem også.

Bibi’s Café

Bibi’s ligger godt gjemt midt inne i et område av Dublin 8 hvor det finnes få turister. Her er det stort sett bare lokalbefolkningen selv som ferdes. Kommer du før lunsj-rushet kan du være heldig å kapre et bord ute i solen.

Her får du det som kanskje er byen beste suppe, for ikke å glemme sandwich – chorizo-sandwichen er legendarisk. Og ikke tenk på å forlate før du har bestilt en «peanut butter brownie» – en utskeielse du ikke kommer til å angre på.

Cotto

Bydelen Stoneybatter har de siste årene gjennomgått intet mindre enn en fullstendig transformasjon, noe både antall hippe spisesteder og boligprisene viser. Kjenner du deg sugen på skikkelig god pizza hopper du i en taxi fra sentrum og ber sjåføren ta deg til Cotto – det er nemlig verdt turen og de på 8-10 euroene det koster å komme deg dit.

Cotto serverer en temmelig fantastisk brunsj i helgene, og befinner du deg i bydelen på dagtid bør du også legge turen innom kaffebaren Love Supreme på Manor Street for det som kanskje er byens beste latte.

San Lorenzo's

Helgens brunsj tar du på San Lorenzo's, som ligger nederst i South Great George's Street – bare et steinkast fra handlegaten Grafton Street. Her er menyen så fantastisk at du vil bli fristet til å smake en bit av det meste – for hvor kult høres det ikke ut med «Coco Pops Crunchy French Toast» eller stedets legendariske «San Lorenzo’s Brunch Tacos»?