FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Lenge før Dreamlineren får fly igjen

28.02.13 08:38 | Oppdatert: 28.02.13 08:56

Del saken på:

Det skal gjennomføres mange og grundige tester før Boeings Dreamliner-fly kommer på vingene igjen, sier sjefen for USAs luftfartsadministrasjon (FAA), Michael Huerta.

Selv om FAA godtar Boeings plan for å fikse flyets brannfarlige batterier, vil alle de nødvendige prøvene ta lang tid, sa Huerta i en høring i Kongressen onsdag.

Høringen fant sted etter at Boeing opplyste at de første testflygningene kunne finne sted neste uke, men Huerta syntes å antyde at prosessen vil ta mye lengre tid, med omfattende testing, analyser og ombygging av flyene.

I januar i år ble Dreamliner-fly satt på bakken over hele verden etter en rekke uheldige hendelser med Boeings prestisefly. Flyfabrikken Boeing jobber på spreng med å få flyene opp i luften igjen.

Alle de 50 Boeing 787 Dreamlinernes som hittil er levert, ble satt på bakken i januar som følge av at litium-ion-batteriene gikk varme. I et av flyene tok batteriet fyr, og i et annet var det røykutvikling.

E24: Dette er Dreamliner-problemet

Norwegian er blant flyselskapene som har bestilt flyet, men som trolig må vente mye lenger enn avtalt før de blir levert.