FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dette cruiseskipet er en flytende fornøyelsespark

Av Rune Thomas Ege18.04.13 09:07

Del saken på:

Det har en kuppel der turister skal dingle over 100 meter over sjøen, egen sirkusskole, vindtunnel og radiobiler. Og er et cruiseskip.

Se bildene av den nye cruisekjempen

For to år siden sa direktøren i det norsk-amerikanske cruiserederiet Royal Caribbean til VG at han drømte om å bygge berg- og dalbane på et av cruiseskipene sine.

Nå er Adam Goldstein ett skritt nærmere.

Når «Quantum of the Seas» seiler sin jomfrutur fra New York til Bahamas høsten 2014, er det med flere nyvinninger som minner mer om en fornøyelsespark enn et cruiseskip:

Gjennom glasskuppelen «North Star» - som løftes opp og svinges ut over skipssiden med en gigantisk kran - kan passasjerene nyte den råeste utsikten til sjøs. Dinglende nesten 100 meter over bølgene.

- Det er flere nyvinninger på «Quantum of the Seas» enn jeg klarer å ha i hodet på en gang. North Star er en helt ny attraksjon, det har aldri vært noe lignende på et cruiseskip før, sier Goldstein i en pressemelding.

Gigantskipet vil også få de første radiobilene til sjøs. Og en vindtunnel, der du kan sveve på skipets toppdekk - høyt over bølgene.

BILDESPESIAL: Se alle de utrolige bildene fra «Quantum of the Seas»

Også de innvendige lugarene blir av det litt annerledes slaget.
Selv om de er uten vindu, vil en «virtuell balkong» fylle hele den ene veggen på lugarene. Moderne teknologi gjør at utsikten her skal være nøyaktig lik den du må betale flere tusen kroner ekstra for med en ekte balkong.

Artikkelen fortsetter under bildet!

For bare få år siden var utendørs svømmebasseng, fargerike drinker og miniutgaver av Broadway-show nok til å få cruisepassasjerene til å måpe. Nå rulles det ene superskipet etter det andre ut fra skipsverftene i Italia, Frankrike og Finland - det ene større og mer spektakulært enn det andre.

Nå finnes det isbarer, surfebølger, over 100 meter lange vannsklier, svære gressplener, Formel 1-simulatorer - og mye, mye mer.

- Ingen grenser

Om lag 30 millioner mennesker reiser på cruise hvert år - og tallet blir stadig høyere. Samtidig blir det du finner om bord på megaskipene stadig villere.

- Det finnes egentlig ingen grenser for hva som er mulig. Det du kan finne om bord på cruiseskip i dag, kunne en ikke forestilt seg i sine fjerneste fantasier for bare ti år siden. Teknologien blir stadig mer avansert, og grensene flyttes stadig fremover, sa Fabrizia Greppi, kommunikasjonsdirektør i Costa Cruises, til VG for en tid tilbake.

Drømte om luftskip

Blant ideene Royal Caribbean har drømt om, er et eget luftskip som skulle frakte passasjerene til himmels.

Men under tester utenfor STX-verftet i Åbo i 2011, havarerte det planlagte luftskipet i den finske skjærgården. Dermed skrinla rederiet hele prosjektet.

- Luftskipet var en spennende idé, men det har foreløpig ikke blitt noe av. Det fungerte ikke helt slik vi håpet på, sa Adam Goldstein i Royal Caribbean til VG i 2011.

Men på «Quantum of the Seas» har altså ideene hans om berg- og dalbane og luftskip sammen - til North Star-attraksjonen.

PS! I 2015 får «Quantum of the Seas» en nesten identisk søster, som vil få navnet «Anthem of the Seas».