FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

«Reis bort» på romantisk valentinshelg i egen by

Av Mona Langset11.02.15 17:25 | Oppdatert: 21.03.16 11:00

Del saken på:

Kortreist romantikk er vel så bra som langreist. Hvorfor ikke ta med kjæresten på en romantisk valentinshelg i egen by?

I forkant av valentinsdagen førstkommende lørdag bobler reisenettstedene over av tips til turer hvor kjærligheten kan blomstre.

Men du trenger jo ikke reise til Roma, Praha eller Paris for det.

Vi har utfordret turistkontorene i Trondheim, Tromsø, Bergen, Stavanger og Oslo til å gi oss tre tips til romantiske overnattingssteder, spisesteder og opplevelser i egen by.

La deg inspirere av svarene:

TRONDHEIM

Overnatte i Trondheim:

* Bo på historiske Britannia Hotel der du og din kjære etter en god frokost i Palmehaven kan gå ned i SPA-avdelingen for å koble av. Unner du deg en av de mange kunstnersuitene blir opplevelsen enda bedre.

* Nyrenoverte Radisson BLU Hotel Royal Garden ved Nidelvens bredd er også hyggelig. Her er det en internasjonal atmosfære som kanskje får dere til å drømme dere bort.

* Scandic Hotel Nidelven er også et must for alle romantikere: Norges beste romantiske frokost er en fin start på en kjærlighetshelg i Trondheim. Koselige rom med flott utsikt til Nidelven.

Spise i Trondheim:

* På en av byens beste restauranter Credo i Ørjaveita serverer de smørbrødlunsj på dagen og fantastiske gourme-måltid på kvelden for deg og din kjære. Her kan dere skjemme hverandre bort!

* På Ågot Lian, ved Torvet, kan dere kose dere med øl-lunsj: Lær om bruken av øl til mat gjennom en lunsj der hvor Ølakademiets kursholder setter fokus på norsk øl og mat i kombinasjon. En øl-lunsj hos Ågot Lian bidrar med uformell stemning og lun humor i kombinasjon med en lunsj av svært høy klasse.

* Et annet romantisk middagssted på Trondheims tak er Astrum Grill og Raw Bar, i niende etasje på Clarion Hotel & Congress. Kul lounge stemning og god mat skaper en romantisk aften.

Gjøre i Trondheim:

* Ta en tur over Gamle Bybro, Lykkens Portal, til Bakklandet om kvelden. Her er det mange par som har fridd så det kan jo inspirere noen og enhver. Ta en tur innom på Skysstasjonen for aperitif og så videre til den koselige Folk og Fe rett borti gata. Unik atmosfære og lokale råvarer.

* Gå tur rundt Nidelven og ta livet som det kommer på en av de mange kafeer , småbutikker, gallerier og åpne byrom ut mot elva. Det å bare være sammen uten å gjøre noe som helst er deilig.

Man kan også kalle dette en mat-tur og legge inn matopplevelser på ruten langs elven. Morgenkaffe på Dromedar, der de for øvrig serverer «verdens» beste Chilikaffe på Bakklandet, lunsj på Solsiden og middag på Aisuma eller Bryggen Asian Cooking. Alle ligger langs elven.

* Ta en urban kajakktur på Nidelven. Trondheim Kajakk har daglige turer. Det å padle deg opp Nidelven langs gamle hus og gjennom kanalen er en herlig naturopplevelse. Dette er noe din kjære helt sikkert vil huske!

Tips fra reiselivsdirektør Line Vikrem-Rosmæl, Visit Trondheim.

TROMSØ

Overnatte i Tromsø:

* Sov i en liten hytte med eller uten strøm, eller i en lavvo, i Camp Tamok

* Reserver suiten på Scandic Ishavshotell.

* Bo på Rundhaug Gjestegård.

Spise i Tromsø:

* Emmas Drømmekjøkken.

* Compagniet.

* Matteater med GuideGunnar.

Gjøre i Tromsø:

* Bli med på nordlysjakt i regi av en av våre leverandører, f.eks i en moderne seilbåt (Boreal Yachting)

* Drikk champagne i Fjellheisen

* Gå på midnattskonsert i Ishavskatedralen

Tips fra prosjektleder Agnete Ryeng, Visit Tromsø.

BERGEN

Overnatte i Bergen:

* Det Hanseatiske Hotel

* Clarion Collection Hotel Havnekontoret

* Scandic Ørnen

Eller ta med telt og ta turen på et av byfjellene. Se på stjernene mens dere ser utover en av de fineste byene som finnes.

Spise i Bergen:

* Legg lunsjen til Cornelius Sjømatrestaurant og opplev menyen «Eat the fjords.» Båtturen til holmen er en opplevelse i seg selv. Faste avganger fra Bryggen torsdag, fredag og lørdag klokken 11,30. Om dere heller har lyst på en bedre middag er deres tre- og femretters menyer absolutt verdt et besøk. Samme tur med båt fra Bryggen avgang klokken 18,00. Turen må booket på forhånd.

* Colonialen fokuserer på spennende kombinasjoner av mat og vin i et fantastisk restaurantlokale. Her tilbys en liten eller stor smaksmeny, syv eller 12 retter, med tilhørende vinmeny, samt à la carte meny.

Dette er Herman Frieles favorittspisested.

* Lysverket presenterer noe av det beste Bergen kan tilby av mat, drikke og musikk i stilfulle lokaler med fokus på sjømat fra Vestlandet og leverandører fra nærområdet. Cocktails blir laget fra bunnen med egenproduserte juicer og bitters. Liten scene med intimkonserter eller DJ etter middagstid.

Gjøre i Bergen:

* Rusle en tur utover Bryggen med de sjarmerende fargerike trehusene og besøk Håkonshallen og Rosenkrantztårnet. Området ble også brukt under innspillingen av Anno som vises på NRK i disse dager.

* Gamle Bergen i Sandviken er en sjarmerende perle som tar dere med tilbake i tid med rundt 50 trehus fra 1700-, 1800- og 1900-tallet.

* Ta Fløibanen opp til toppen, kjøp en varm sjokolade og gå en romantisk tur enten til Brushytten hvor dere kan sitte sammen foran peisen, eller kle dere godt for piknik ved Skomakerdiket før dere vender turen tilbake til sentrum, gjerne gå ned Fløysvingene. Nærmere bykjernen er det mange hyggelige smau mellom sjarmerende bergenshus.

Tips fra informasjonskoordinator Linn Kjos Falkenberg, Visit Bergen.

STAVANGER

Overnatte i Stavanger

* Myhregaarden hotel i sentrum av Stavanger. Boutiquehotell med unike rom midt i byen.

* Clarion Collection Skagen Brygge hotell rett på havnen i Stavanger.

* Nyt utsikten over hele Stavanger, Jæren og inn i Ryfylke fra Scandic Hotel Forum.

Spise i Stavanger

* Fish & Cow i Stavanger sentrum ved Torget. Fri i «Taubanå» som kom ned fra Sogn for et par uker siden. Den står midt i restauranten.

* Tango Bar & Kjøkken. Fantastisk mat og stemning. Ligger ved havnen midt i Stavanger.

* Renaa Matbaren midt på Breitorget, midt i Stavanger sentrum.

Gjøre i Stavanger.

* Fjordcruise på Lysefjorden med Rødne Fjord cruise. Ta med sushi og fersk eplemost til drikke og nyt turen på 3 timer.

* Kjøp kaffe to-go og ta turen rundt i sentrum og opp mot Storhaug for å finne alle de flotte veggmaleriene som festivalen Nuart har fått laget. Spennende internasjonale kunstnere har fått låne private vegger og laget kunst. Egen app som viser hvor alle er plassert.

* Rusletur i Gamle Stavanger for så å gå på shopping i hyggelig gågater i sentrum av byen.

Tips fra kommunikasjonssjef Gunhild Vevik, Region Stavanger

OSLO

Vi spurte de respektive turistsjefene om tre ganger tre tips. Men reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Oslo klarte ikke å begrense seg.

– Det er sååååå mye å velge mellom i Oslo, og det er noe i alle prisklasse og for alle aldre. Jeg gikk litt bananas og klarte ikke holde alle de gode ideene inne. Så jeg satte opp noen «pakkeløsninger» i tillegg, sier hun.

Overnatte i Oslo:

* Lysebu i Nordmarka

* Holmenkollen Park Hotel

* Grand Hotel på Karl Johan

* Hytter i Nordmarka

* Bo på Thon Hotel Opera, få med dere forestilling og middag i Operaen, og en måneskinnstur på Operataket.

Spise i Oslo:

* Festningen

* Karlsborg Spiseforretning

* Baren på Grims Grenka (Brooms & Hatchets)

* Klosteret

* Asylet

* Smida

* Kampen Bistro

* 29 (Niogtyve)

* Frognerseteren

* Arakataka

* Teketopa

Gjøre i Oslo:

* Gå på skøyter i Spikersuppa og drikke kakao på Bristol etterpå

* Skitur i marka, grille pølser og overnatte på en av DNTs hytter

* Ake i Korketrekkeren og spise på Frognerseteren (etterfulgt av overnatting på Holmenkollen)

* Gå på kino – f eks på Victoria Kino, hvor man kan ta seg noe å spise i forkant og ta med drikke inn under filmen

* Gå tur langs Kjærlighetstien (fra Gamlebyen v/ Oslo Hospital) opp til Ekebergparken, og avslutte med et besøk hos Karlsborg Spiseforretning

* Dra på Popsenteret og spille inn sang sammen – og etterpå spille shuffleboard på f eks Kulturhuset eller Tilt

Tips fra reiselivsdirektør Bente Bratland Holm, Visit Oslo.