FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Strandsex som svir på pungen

Av Christian F. Brændshøi24.04.03 15:01

Del saken på:

(VG Nett) I en undersøkelse svarer 47 prosent at de drømmer om het sex på stranden. Men pass på - straffen kan variere fra saftige bøter til fengselsstraff.

Det er den tyske avisen Bild som har fått undersøkt tyskernes drømmer om heftig utfoldelse på stranden. Hele 47 prosent svarte at dette er noe de drømmer om.

Kan hende er det mange også i vårt langstrakte land som kan tenke seg en hyrdestund i strandkanten. Men hvor bør det i så tilfelle skje?

Danmark: - Ser en annen vei

I enkelte land holder lovens lange arm seg langt unna. Den norske kystlinjen er lang, men strandfattig. Her er det mange muligheter for å stikke seg unna, men få strender som kan oppleves som spesielt romantiske og innbydende for den slags aktiviteter.

Lenger sør er imidlertid temperaturene høyere og strendene flere. Men risikoen øker jo lenger sør man kommer. Bild har undersøkt straffen dersom man skulle være så uheldig å bli tatt med buksene nede.

Danmark: Du skal jobbe hardt og lenge for å komme i trøbbel med loven på en av de lange danske strendene. - I mine 37 år i politiet minnes jeg ikke en eneste sak der folk har blitt sjenert av sex på stranden, sier politiinspektør Jørgen Ravn, som forsikrer at strandsex ikke vil utløse mer enn en viftende pekefinger fra det danske politiet. Det er som kjent deilig å være norsk i Danmark.

Tyskland: Tyskerne rir sine paragrafer, og selv om man ikke nødvendigvis tenker på Tyskland som det helt store strand-landet, vil man risikere inntil seks måneders fengsel dersom man skulle finne på å vekke anstøt med offentlige seksuelle handlinger.

Spania og Portugal: På den iberiske halvøy er det ifølge lovgivningen gode muligheter for å kvitte seg med både tid og penger dersom man skulle bli tatt. Er man for het blir man fort nedkjølt av spanske bøter på mer enn 600.000 kroner. Portugal er ikke mindre avskrekkende med sin trussel om inntil ett års fengsel. I praksis ser saken imidlertid noe annerledes ut, og politiet kan utvise skjønn. - Hvis paret ikke avstedkommer voldsom offentlig forargelse, ser vi i en annen retning, sier en talsmann for politiet på Mallorca. Mon det.

Italia: Bøter fra 220 til 2200 kroner kan bli konsekvensen dersom du overdriver kjærtegnene til din elskede på en italiensk strand. Er du virkelig utagerende kan du risikere fra 3 til 24 måneders fengsel.

Kroatia, Bulgaria og Tyrkia: Representanter for disse tre landene sier alle at deres ordensmakt ville se en annen vei. Mindre bøter og kortere fengselsstraffer er dog alternativene, men som en tyrkisk ambassadeansatt i Berlin sier: - På dette området er vi ganske tolerante.

USA: I California og Florida, som begge har fantastiske strender, kan du faktisk risikere mindre hyggelig behandling enn i Tyrkia (hvis den tyrkiske ambassadens mann har rett, vel å merke). I California kan sex på stranden straffes med alt fra en dag til seks måneder bak murene. I Florida er bøter alternativet til en kort fengselsstraff.

Marokko, Tunis, Egypt: Ikke prøv deg. Her er heller ikke toppløs soling å anbefale.

Den Dominikanske Republikk: - Hos oss er det blitt mer risikabelt for kjærestepar i løpet av de siste to årene. Turistpolitiet er styrket, og det patruljeres oftere langs strendene, sier det dominikanske turistrådet med det passende navnet Jorge Altagrazia Morales. Blir du tatt av Morales og hans voktere for "sexo en lugares publicos" risikerer du bøter inntil 20 kroner eller fengsel i tre til 24 måneder.