På nyttårskonsert i Wien?

27 000 deltar i billett-trekningen

Vil du overvære nyttårskonserten i Wien «live», er du altfor sent ute for 2005-versjonen - men i januar trekkes billettene for 2006-konserten.

I år har 27.000 kjempet om de ca. 2000 setene i Musikverein, så oddsen er ikke altfor bra.

- Men det er bare å prøve. Nyttårskonserten opererer ikke med ventelister, så man må søke igjen år etter år, forklarer Inger Diedrich ved det østerrikske turistkontoret.

Stor interesse

Fra 2. til 23. januar kan du gå inn på www.wienerphilharmoniker.at og taste inn billettønsket ditt for konserten i 2006. Du får maks kjøpe to billetter, og vinner du i lotteriet, blir du tilskrevet i mars.

Konsertlokalet Musikverein, tett på Wiens indre ringvei, tar 2044 tilhørere. Billettprisen ligger på 170-550 euro (1400-4500 kroner).

Riften om billetter er ikke blitt mindre de senere årene. -Innpå 30.000 søker hvert år, forteller Diedrich.

Egentlig er det tre nyttårskonserter. TV-konserten 1. januar er selvsagt den gjeveste å overvære, men både 30. og 31. desember er det generalprøver med festpyntet publikum i salen. Også til disse kan du tegne deg for billetter.

På orkesterets nettside auksjoneres bort to billetter til konserten 1. nyttårsdag, inkludert overnatting på SAS Palais Hotel og romantisk stearinlysmiddag. Inntektene går til en god sak.

Musikkglade nordmenn

Nyttårskonserten fra Wien er blitt en institusjon i musikkglade nordmenns hjerter. Det blir liksom ikke nytt år før valthorntonene fra «An Der Schönen Blauen Donau» fader ut.

Dirigent for den kommende nyttårskonserten blir før øvrig et gammelt og godt wienerbekjentskap, idet Lorin Maazel gjeninntar taktstokken og fiolinbuen - mange år etter at han sist ledet verdens mest sette og hørte orkester på nyttårsdagen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder