FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

- For feit for flydøren

Av Gjermund Glesnes10.06.10 11:20

Del saken på:

(VG Nett) Etter flere måneders venting trår militæret til for å få Dominique Lanoise (226 kilo) hjem.

Helt siden i vinter har den amerikanske statsborgeren bodd i Boca Chica, en landsby ikke langt fra Santo Domingo-flyplassen i Den dominikanske republikk. Den første tiden bodde hun i et telt i bakgården bak landsbyens kirke. Senere har hun fått losji i et hus.

Flyselskapene har nemlig nektet å fly hjem den overvektige damen. Begrunnelse: Hun er for tykk til å komme inn flydøren.

Allerede i mars ba CNN seerne om hjelp til å få Lanoise hjem til Miami. I oppfordringen het det blant annet at 38-åringen har barn i USA som savnet moren.

Nå kommer Dominique Lanoise endelig hjem - med militærfly, melder Reuters som siterer lokale medier i Den dominikanske republikk.

Dessverre er ikke hjemreisen noen udelt lykkelig begivenhet. At den strandede kvinnen endelig får hjelp, skyldes at en av døtrene hennes døde i Miami for 15 dager siden, melder Reuters.

Også da Lanoise reiste fra Miami, skyldtes det en begravelse. Da var det hennes bestemor, som ble begravet i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Derfra reiste hun i februar til nabolandet Den dominikanske republikk og Boca Chica med lastebil, en tur som ifølge CNN tok 10 timer.

Det er ikke første gang feite passasjerer har voldt flyselskapene hodebry. Og problemene gjelder ikke nødvendigvis bare passasjerer. I fjor ga Air India 1.600 av sine ansatte beskjed om å slanke seg, ellers ville de bli satt på bakken.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!