FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Tips til en høsthelg i Gdańsk

Av Mette Solberg Fjeldheim24.09.18 15:42 | Oppdatert: 25.09.19 21:15

Del saken på:

Gdańsk er midt i blinken om du vil ha en koselig høsthelg med polske opplevelser og kvalitet for en rimelig penge.

Polens sjette største by er en populær destinasjon for norske reisende. Med direkterute til Gdańsk fra flere steder i Norge er det raskt og enkelt å legge turen hit for en hyggelig weekend med sightseeing, shopping og mulighet for god mat og drikke til en god pris.

Her er fire tips for en høstweekend i Gdańsk:

Annonse
Reise til Polen

Vandre rundt i gamlebyen

De fleste turister som besøker Gdańsk, legger selvsagt turen til den koselige gamlebyen. Selve hovedgaten, ul Dluga, forsvinner i dag i mengden av turister i høysesong. Men legger du turen til sidegatene, får du en langt mer behagelig opplevelse.

En vandretur langs kanalen ved Stara Motława hører med og en tur innom hovedmarkedet, Dlugi Targ, likeså. Her finner vi den ikoniske Neptunfontenen, omgitt av forseggjorte bygninger fra Hansatiden. Gamlebyen har også flere historiske kirker verdt å se.

For flere tips til sightseeing og shopping, se vår guide til Gdansk her.

Spis lokalmat

Når turen går til Polen, hører det med å smake typisk polsk mat. Restaurantcja Tawerna er en tradisjonsrik restaurant ved havnen i gamlebyen, der bordene er dekket av nystrøkne hvite duker og menyen består av typisk polske retter. Her fikk vi servert bigos (en polsk gryte) og piroger (som kan minne om vestlandske kumler) med super service i stilfulle omgivelser. Adresse: Powroźnicza 19/20

Besøk en kirsebærlikørbar

Wisniewski er en helt ny bar litt utenom det vanlige. For her satser innehaverne kun på én type drikke: barens egen kirsebærlikør Wisniewski. Et lekkert og stilig konsept, der man slipper å forholde seg til en meny. Det er også mulig å kjøpe med seg kirsebærlikør på flaske. Så liker du kirsebærlikør? Ta turen! Adresse: Trzy Lipy 3

Se Gdańsk fra oven

Har du lyst å se Gdańsk fra oven, kan du gjøre det fra toppen av Mariakirken (Bazylika Mariacka), som ligger i gamlebyen. Kirken sies å være en av de største kirkene i verden bygget av murstein. Hovedtårnet er 85 meter høyt, og herfra er det panoramautsikt over Gdańsk. Andre muligheter til å komme opp i høyden, er i baren INK på toppen av Puro Gdańsk Stare Miasto. Eller hva med å ta en luftig tur med pariserhjulet AmberSky Koło Widokowe?

Her kan du bo

I Gdańsk får man mye for pengene, også når det gjelder hotell. Disse tre hotellene ligger alle sentralt og like ved gamlebyen.

Designhotellet Puro Gdańsk Stare Miasto ligger like ved inngangen til hovedgaten i gamlebyen, Długi Targ, og har blant annet en populær bar på toppen, med utsikt.

Hotel Gdańsk Boutique ligger i et restaurert kornlager fra 1700-tallet, men er moderne og tilbyr både 4 og 5 stjerners overnatting.

Hampton By Hilton Gdańsk Old Town ligger nær landemerket Neptun-fontenen i gamlebyen.

Reise dit

Flere flyselskaper har direkteruter til Gdansk, som Wizz Air, SAS, Norwegian og Ryan Air.